L'Informatiu - 01-06-2023 Reproduir video

01-06-2023 L'Informatiu - 01-06-2023

L'AECS L'H signa la millor temporada de la seva historia

Classificades per a la final de la Copa Catalunya de futbol sala

Jugateques Ambientals als parcs de les Planes, Bellvitge i Can Buxeres

Parlem a l'Entrevista de l'Informatiu amb Núria Machuca, tècnica de promoció i conservació de l'espai públic de l'AMB

El guitarrista Juan Antonio Moya presenta "Idílico" a l'Auditori Barradas

L'hospitalenc estrena dissabte el seu segon disc

L'equip femení de la FE L'H Atlètic de menys a més

Finalitza en 4a posició a la 2a Catalana

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 24. 03. 2023

Les escoles se sumen a la Quinzena metropolitana de dansa

Setze escoles han participat a 'La canalla balla', una activitat organitzada per l'Escola Municipal de Música

La canalla també balla. Divendres alumnes de primer de primària de setze centres de la ciutat es van reunir per ballar a l'Estadi Municipal de Futbol al barri de Bellvitge sota la coordinació de l'Escola Municipal de Música.

Més de 560 alumnes de 16 escoles de l’Hospitalet han ballat al ritme de la música de l’Escola Municipal de música – Centre de les Arts, l’EMMCA. La canalla balla és una activitat que s’emmarca dins de la quinzena metropolitana de la dansa. De la mà de docents d’educació física i música dels centres i amb la coordinació del professorat de dansa de l’Escola municipal de música, els infants de primer de primària han assajat coreografies d’estils diferents.

"Hem començat amb música clàssica amb el trio de pianos, seguit amb els grups de jazz manouche, pop-rock, per acabar amb l'actuació de l'orquestra de ministrils de l'Escola de Música", explica Raül Brenchat, coordinador general de l’EMMCA.

Agafats de les mans, amb cintes o fent rotllanes, els alumnes, d’entre 6 i 7 anys han posat en pràctica allò aprés a l’Estadi Municipal de Futbol de la ciutat amb les melodies interpretades en directe pels alumnes de l’EMMCA. L'Emma i el Pol són dos alumnes de primer de primària de l'escola Pau Sans i expliquen entusiasmats els moviments que han interpretat. "Hem jugat amb cintes i fet cercles; ens agrada perquè és com fer esport", diuen.

La canalla balla és una aposta conjunta entre els diversos centres educatius de l’Hospitalet per fomentar la dansa i facilitar un primer contacte amb les arts escèniques i la cultura als petits.

Elena Caparrós, coordinadora de La Canalla Balla enumera els beneficis que aquest tipus d'activitats tenen en els infants: "treballen la coordinació i ubicació a l'espai, desenvolupen una sensibilitat per la música i se senten part d'un grup".

L’edició d’enguany porta preparant-se des del setembre. Un cop escollides les cançons, les escoles incorporen les coreografies dins del currículum i les assagen els mesos posteriors.
Aquesta és una iniciativa que creix cada any. Va començar fent-se a la plaça de l’Ajuntament però amb l’increment de participants es va traslladar a l’Estadi.