L'Informatiu - 01-06-2023 Reproduir video

01-06-2023 L'Informatiu - 01-06-2023

L'AECS L'H signa la millor temporada de la seva historia

Classificades per a la final de la Copa Catalunya de futbol sala

Jugateques Ambientals als parcs de les Planes, Bellvitge i Can Buxeres

Parlem a l'Entrevista de l'Informatiu amb Núria Machuca, tècnica de promoció i conservació de l'espai públic de l'AMB

El guitarrista Juan Antonio Moya presenta "Idílico" a l'Auditori Barradas

L'hospitalenc estrena dissabte el seu segon disc

L'equip femení de la FE L'H Atlètic de menys a més

Finalitza en 4a posició a la 2a Catalana

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 24. 03. 2023

Prop de 800 alumnes celebren la Festa dels Padrins del Riu Llobregat

Durant el cap de setmana hi haurà més activitats en aquest entorn natural

L'Hospitalet celebra el Dia Mundial de l'Aigua amb un seguit d'activitats a la llera del Llobregat en què han participat les escoles padrines del riu. L'objectiu és apropar aquest espai natural als alumnes que han participat en diferents activitats. Aquest cap de setmana s'han organitzat d'altres propostes obertes a la ciutadania. 

Les escoles padrines del riu han organitzat diversos tallers d’educació ambiental adreçats als alumnes que han assistit a la vuitena edició de la Festa dels Padrins del Riu. Aquesta trobada, que ha aplegat prop de 800 alumnes, té com a objectiu apropar els alumnes a aquest espai natural tan a prop de la ciutat.

Enguany, com a novetat, els alumnes del Grau Mig de Guia en el Medi Natural, del Centre d’Estudis Joan XXIII, han organitzat una gimcama per tot el recorregut fins arribar a l’esplanada de la llera del riu i també s’han encarregat d’acompanyar les escoles als diferents tallers.

Altres centres educatius, com l’Institut Mercè Rodoreda, han preparat tallers d’anàlisi de control de qualitat de l’aigua amb les mostres que havien recollit del mateix riu pocs minuts abans.

La vuitena edició de la Festa dels Padrins ha estat molt marcada per la situació de sequera. Els alumnes semblaven conscienciats sobre l’estalvi d’aigua. La dinamitzadora del Casalet, Alba Sanuy, ha explicat “que l’estalvi d’aigua no només el podem fer tancant l’aixeta, sinó que hem de ser conscients també dels productes que consumin. Com per exemple, la carn o els advocats, que comporten un consum d’aigua molt elevat”.

Demà dissabte, a les 11:30 hores, tindrà lloc un taller d’anellament cinetífic d’aus al riu Llobregat a càrrec d’un ornitòleg expert. També es farà un petit recorregut per descobrir la fauna que viu al riu. Aquesta és una activitat adreçada a públic familiar i per participar-hi cal inscripció prèvia a través del següent enllaç.

Diumenge 26 de març, a les 9.45 hores i a l’entorn del Llobregat, hi haurà quatre opcions: una caminada circular; una pedalada per la llera; tallers d’educació ambiental adreçats a famílies sobre espècies invasores, cicle de l’aigua i deixalles, entre d’altres; i, com a novetat, l’activitat de ciència ciutadana “Llegim el riu”, treball de camp que compta amb la participació de la Xarxa de Biblioteques i els departaments municipals de Salut Ambiental i de Medi Ambient.