L'Informatiu - 01-06-2023 Reproduir video

01-06-2023 L'Informatiu - 01-06-2023

Jugateques Ambientals als parcs de les Planes, Bellvitge i Can Buxeres

Parlem a l'Entrevista de l'Informatiu amb Núria Machuca, tècnica de promoció i conservació de l'espai públic de l'AMB

El guitarrista Juan Antonio Moya presenta "Idílico" a l'Auditori Barradas

L'hospitalenc estrena dissabte el seu segon disc

L'equip femení de la FE L'H Atlètic de menys a més

Finalitza en 4a posició a la 2a Catalana

'Hola Estiu!' El festival de música dels alumnes de Planeta Formació

Amb actuacions de DJ's i bandes musicals a l'Auditori Barradas

  • Activitats a la llera del Llobregat amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 21. 03. 2023

Activitats a la llera del Llobregat amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua

Amb la participació d'escolars i famílies

L’Hospitalet celebra el Dia Mundial de l’Aigua amb un seguit d’activitats lúdiques i educatives a la llera del riu Llobregat, des de dimecres fins diumenge dirigides als centres escolars i al públic general. Aquest Dia Mundial es commemora anualment el 22 de març i enguany té el lema “Accelerem el canvi”.

Les activitats estaran marcades per la situació greu de sequera que estem patint i comptaran amb la participació dels alumnes de la Xarxa L’H Escoles Sosteniblesi Padrins del Riu Llobregat, un grup de participació format per entitats, centres educatius i particulars que fomenta des de 2012 aquesta celebració per acostar la població als espais naturals del riu.

Les activitats comencen dimecres, 22, a quarts de sis de la tarda amb “Descobrim l’aigua a la ciutat”, un recorregut pels diferents indrets de la ciutat on l’aigua n’es protagonista i amb la sortida a l'avinguda Josep Tarradellas cantonada amb Joan García Nieto  Cal destacar el Canal de la Infanta; el dipòsit d’aigua del Parc de Can Buxeres; l’entrada del Metro per on passa el Canal; la Rambla Just Oliveres amb Riera de la Creu; la plaça del Repartidor; el safareig de Can Riera; la Riera de l’Escorxador i altres rieres; els safareigs del carrer Xipreret i la font de ferro de la placeta de la Constitució.

Aquestes activitat és gratuïta, adreçada a tothom i cal inscripció a través d’aquest formulari. La celebració continuarà, divendres, 24 de març, amb activitats de 10 a 12 hores a l’esplanada dels Padrins, amb més de 800 alumnes d’una desena de centres educatius de la ciutat.

S’hi faran diversos tallers d’educació ambiental i activitats d’identificació de vegetació i fauna, coneixement del cicle de l’aigua, construcció d’estructures amb canyes i jocs tradicionals amb toc ambiental amb la cantada de l’himne dels Padrins del riu com a cloenda.

Dissabte, a les 11,30 hores tindrà lloc el taller d’anellament científic d’aus al riu Llobregat. Amb un ornitòleg expert es faran observacions de ben a prop i un petit recorregut per descobrir la fauna que viu al riu. Una activitat dirigida al públic familiar i per participar-hi cal inscripció prèvia a través d’aquest enllaç.

Tots els ciutadans estan convidats a la celebració del Dia Mundial de l’Aigua, diumenge, dia 26 de març, a les 9,45 hores i a l’entorn del Llobregat per poder fer una caminada popular; una pedalada per la llera; talers d’educació ambiental sobre espècies invasores, cicles de l’aigua i deixalles i una novetat com és l’activitat de ciència ciutadana “Llegim el riu”, treball de camp amb la participació de la Xarxa de Biblioteques i els departaments municipals de Salut Ambiental i de Medi Ambient.

Totes aquestes activitats són possibles per la participació d’entitats com ara L’Henbici, Biosfera, Centre d’Estudis de L’Hospitalet, centres educatius de la ciutat, l’Ajuntament, l’Àrea Metropolitana i la Diputació de Barcelona.