L'Informatiu - 01-06-2023 Reproduir video

01-06-2023 L'Informatiu - 01-06-2023

L'AECS L'H signa la millor temporada de la seva historia

Classificades per a la final de la Copa Catalunya de futbol sala

Jugateques Ambientals als parcs de les Planes, Bellvitge i Can Buxeres

Parlem a l'Entrevista de l'Informatiu amb Núria Machuca, tècnica de promoció i conservació de l'espai públic de l'AMB

El guitarrista Juan Antonio Moya presenta "Idílico" a l'Auditori Barradas

L'hospitalenc estrena dissabte el seu segon disc

L'equip femení de la FE L'H Atlètic de menys a més

Finalitza en 4a posició a la 2a Catalana

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 24. 02. 2023

La Diada de la Guàrdia Urbana premia ciutadans i agents pels seus actes ajudant altres ciutadans

Reivindicacions laborals a la porta de l'acte

El Teatre Joventut ha acollit la celebració de la Diada de la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet amb l’acte de lliurament de medalles i distincions a agents, ciutadans i altres cossos policials per la seva trajectòria, reconeixement d’actuacions destacades i col•laboració en l’àmbit de la seguretat i la prevenció.

L'Alberto i el Lluis es van retrobar dijous durant la Diada de la Guàrdia Urbana. El Lluís, agent de la Guàrdia Urbana de L'Hospitalet va salvar la vida de l’Alberto quan aquest va patir un infart. El Lluís va rebre una de les medalles d’honor en reconeixement d’aquelles accions, serveis, conductes excepcionals o d’extraordinària rellevància dutes a terme pels membres de la Guàrdia Urbana i d’altres forces i cossos de seguretat.

Un altre agent de la Guàrdia Urbana, José Hernández Nieto, ha estat mereixedor de la mateixa medalla. El març de l’any passat, va accedir a un habitatge despenjant-se per una barana d’un 4t pis, i va aconseguir socórrer un home que havia patit un accident domèstic i havia quedat inconscient. Al domicili també hi havia un bebè en bon estat.

També han rebut aquesta distinció Javier Parreño Gala, sergent de la Unitat d’Investigació dels Mossos d’Esquadra, i Pedro Velázquez Moreno, intendent major en cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona, pel seu suport i per la seva col•laboració amb el cos de la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet.

Medalles a ciutadans

L’acte també va premiar amb les medalles de la Guàrdia Urbana a diferents ciutadans pel coratge i per la valentia demostrats en l’auxili d’altres persones, malgrat els riscos per a la pròpia integritat.

Els guardonats han estat Isabel López Riera, la fiscal delegada provincial de Barcelona de delictes contra la seguretat viària, per la seva especial implicació en la formació de les policies locals en l’àmbit de la seguretat viària.

Una altra de les medalles ha estat per a Mohamed El Bakkali, un ciutadà que va protegir els veïns d’un incendi el 16 de maig de l’any passat abans de l’arribada dels serveis d’emergència. Va aconseguir evacuar quatre persones, tres d’elles menors d’edat.

Personal jubilat

Durant l’acte, s’han lliurat 10 plaques a personal jubilat del cos de la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet i 59 diplomes de felicitació a agents de la Guàrdia Urbana i de Mossos d’Esquadra i personal de Protecció Civil i del servei d’ambulàncies.

Reivindicació laboral

Enguany, el dia de la Guàrdia Urbana ha estat marcat per les reivindicacions laborals del sindicat majoritari del cos, el SPL-CME GU L’Hospitalet. Una quarantena d'agents s'han manifestat a les portes del Teatre Joventut, on tenia lloc l'acte. Fa uns dies, els agents també es van manifestar durant el Ple municipal i van obligar a aturar-lo durant 45 minuts.