L'Informatiu - 01-06-2023 Reproduir video

01-06-2023 L'Informatiu - 01-06-2023

L'AECS L'H signa la millor temporada de la seva historia

Classificades per a la final de la Copa Catalunya de futbol sala

Jugateques Ambientals als parcs de les Planes, Bellvitge i Can Buxeres

Parlem a l'Entrevista de l'Informatiu amb Núria Machuca, tècnica de promoció i conservació de l'espai públic de l'AMB

El guitarrista Juan Antonio Moya presenta "Idílico" a l'Auditori Barradas

L'hospitalenc estrena dissabte el seu segon disc

L'equip femení de la FE L'H Atlètic de menys a més

Finalitza en 4a posició a la 2a Catalana

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 22. 02. 2023

L'ascensor del Parc de Can Buxeres i la remodelació del Parc de Les Moreres, reivindicacions de l'Associació de Veïns de Sanfeliu

Santiago Lomares, membre de la junta de l'entitat, a l'Entrevista

A l'espai de l'entrevista de l’Informatiu parlem del barri de Sanfeliu amb Santiago Lomares, membre de la junta de L'Associació de Veïns.

En primer lloc, s’ha referit a les noves àrees de zona verda que s'han implementat a diversos barris, també a Sanfeliu, ja estan en fase de proves i està previst que pròximament entrin en ple funcionament. Des de l'associació de Veïns, valoren positivament la seva implantació al barri ja que “després d’un estudi que deia que el 40% de l’aparcament provenia d’Esplugues i Cornellà. Tot i així hi ha zones del barri com la del carrer Sant Jordi, on la Generalitat no ha establert encara els límits entre les dues localitats”.

Pel que fa a sanitat, des de la Federació d'Associacions de Veïns de la ciutat visita cada dimarts un Centre d'Atenció Primària de L'Hospitalet per recollir les queixes i reclamacions dels usuaris i traslladar-les al CatSalut i al Síndic de Greuges. Pel que fa el CAP de Sanfeliu, Lomares s’ha referit a dos aspectes a millorar “l’espera de 25 a 30 dies pel metge de capçalera o el fet de dependre sempre del CAP de Rambla Just Oliveras”.

Una llarga reivindicació del barri és l'ascensor al Parc de Can Buxeres. “És una petició que ve de l’any 2011 que s’anava a portar a terme el 2019 però que amb la pandèmia es va endarrerir i que s’ha hagut de licitar varies vegades l’empresa. Ara sembla que les obres començaran aquest mes de març”.

Lomares ha lamentat que els coneguts com a pressupostos participatius on van proposar la millora del Parc de les Moreres o la construcció d’un circuit per poder córrer al poliesportiu municipal i que finalment no es van portar a terme. “Ens va semblar una manca de respecte perquè des del 2015 ens reuníem cada mes amb el regidor i vam dedicar temps a fer propostes per millorar el barri i finalment no es va fer res”.