Resum de L'Informatiu del 27 al 31 de març Reproduir video

Resum de L'Informatiu del 27 al 31 de març

L'edifici del Mercat de la Florida acollirà l'equipament Florida 6.0

Serà el centre de transformació digital de L'Hospitalet

L'Hospi es planteja el partit contra la Montañesa com una final

En directe per Televisió L'H (diumenge, 12:30h)

El libre "Los sentidos de la memoria", del geriatra Feliciano Villar, ensenya com alentir l'oblit

Proposa una sèrie de tècniques i exercicis que ajuden a la memòria i que es poden fer a qualsevol edat

La participació en el cribratge contra el càncer colorectal és del 47 per cent a L'H

La Dra. Gemma Binefa, Cap de la Unitat de Cribratge del Càncer de l'ICO, a l'Entrevista de l'Informatiu

S'inaugura l'exposició "Els deportats hospitalencs als camps nazis"

Gràcies a una llarga investigació s'han trobat 66 casos

First (Literary) Dates o com socialitzar a través de la lectura

La Tecla Sala acull la final d'aquest projecte inspirat en el programa de cites a cegues

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 05. 02. 2023

El Rockpelsxuklis fa 'sold out' a la Sala Salamandra

El concert solidari ha estat un tribut al pop-rock espanyol i els fons recaptats es destinaran a ajudar a infants amb càncer

Rockpelsxuklis torna a la Sala Salamandra de l'Hospitalet per fer el seu primer concert solidari de l'any. Organitzat per l'AFANOC, l'esdeveniment musical té com a objectiu fer visible la realitat dels jovesamb càncer i donar a conèixer la feina de l'associació. Al mateix temps, es recapten fons per garantir la continuïtat dels serveis a les famílies.

El pop rock espanyol arrasa a la Sala Salamandra i més si al darrere hi ha una causa solidària. Dissabte, el local es va omplir de gom a gom pel concert Rockpelsxuklis. Es tracta d’una iniciativa de l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya per donar visibilitat al càncer infantil i recaptar fons. Els grups participants han estat Encanto de Loco (tribut El Canto del Loco); Hombres B (tribut a Hombres G) i Son de Rosas, que han versionat a la Oreja De Van Gogh.

"És impressionant com ha respost la gent", exclama Jordi Gorchs membre de la banda Encanto de Loco. "Ja coneixíem la tasca d'AFANOC i no vam dubtar en venir a actuar", afirma.

Ja fa més de deu anys que l’AFANOC organitza esdeveniments musicals solidaris. L’entitat d’origen hospitalenc té convenis amb els hospitals Vall d’Hebron i Sant Joan de Déu on realitzen jocs i tallers, i també compten amb la casa dels xuklis, un espai d’acollida temporal per aquelles famílies amb infants en tractament.

Narcís Serrats, gerent de l’AFANOC, explica que fa quasi trenta anys que estan en actiu, des del 1987. La casa dels xuklis sorgeix de la necessitat de donar assistència a "les famílies que venien de fora per a què els seus fills i filles rebessin tractament aquí; d'aquesta manera tenen un lloc on estar", explica.

Al concert, a banda d’escoltar mítiques cançons del pop espanyol, també va participar una de les joves de l’associació, que va donar testimoni de com és patir càncer i va animar als assistents a tenir una mirada oberta, comprensiva i d’interès cap a l’altra persona.