Resum de L'Informatiu del 27 al 31 de març Reproduir video

Resum de L'Informatiu del 27 al 31 de març

L'edifici del Mercat de la Florida acollirà l'equipament Florida 6.0

Serà el centre de transformació digital de L'Hospitalet

L'Hospi es planteja el partit contra la Montañesa com una final

En directe per Televisió L'H (diumenge, 12:30h)

El libre "Los sentidos de la memoria", del geriatra Feliciano Villar, ensenya com alentir l'oblit

Proposa una sèrie de tècniques i exercicis que ajuden a la memòria i que es poden fer a qualsevol edat

La participació en el cribratge contra el càncer colorectal és del 47 per cent a L'H

La Dra. Gemma Binefa, Cap de la Unitat de Cribratge del Càncer de l'ICO, a l'Entrevista de l'Informatiu

S'inaugura l'exposició "Els deportats hospitalencs als camps nazis"

Gràcies a una llarga investigació s'han trobat 66 casos

First (Literary) Dates o com socialitzar a través de la lectura

La Tecla Sala acull la final d'aquest projecte inspirat en el programa de cites a cegues

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 03. 02. 2023

Les OTT, plataformes de contingut a través d'internet, el futur de la televisió

Una conferència a l'ISE analitza el futur del sector audiovisual català

El Saló ISE ha acollit la conferència organitzada pel Clúster Audiovisual de Catalunya que ha aglutinat gran part del sector audiovisual català. S’ha debatut sobre el seu futur i els continguts en aquest idioma. Una de les principals qüestions ha estat la de les plataformes que emeten contingut per internet, les OTT, una de les principals opcions dels ciutadans per accedir a la TV. 

Les OTT són plataformes de contingut que es transmeten a través d’internet i que no requereixen subscripció a un servei de televisió tradicional. Aquestes plataformes han revolucionat la manera com consumim contingut televisiu i han canviat la industria de la televisió per complert.

Rosa Romà, presidenta de la CCMA, ha assenyalat que “s'ha de fer una aposta de renovació absoluta de l'entorn digital que ara mateix tenim, i a més ho hem de fer amb molta col.laboració. Sí volem ser forts des de la perspectiva de quina és la presència del català en l'entorn digital segur que hem de sumar i entre tots donar-li més visibiltat. Tenim un públic molt important que segueix estant davant de la televisió i cada vegada tenim més gent que estan buscant a les plataformes el contingut que ells volen veure i quan el volen veure".

De la seva banda, a Marc Melillas, conseller delegat de la  XAL,  ha explicat que el 14 de febrer es posarà en marxa una plataforma OTT, la Xarxa+, que neix amb la idea de posicionar el sector audiovisual local català en l’ecosistema digital. Melillas ha assegurat que “aquesta nova plataforma facilitarà l’accés a tot els continguts, quan vulguem i on vulguem, ja sigui als telèfons mòbils, tauletes o ordinadors i a més podrem tenir una relació amb l’usuari i personalitzar allò que consumeix i allò que és del seu interès. D’altra banda, hem d'anar assumint dins de les organitzacions el traspàs de la TDT a OTT”.

La Xarxa+ serà una plataforma gratuïta que, amb registre previ, permetrà l’accés a la programació en directe d’una trentena de canals locals. Això es combinarà amb la retransmissió en directe d’esdeveniments i de continguts temàtics.