Resum de L'Informatiu del 27 al 31 de març Reproduir video

Resum de L'Informatiu del 27 al 31 de març

L'edifici del Mercat de la Florida acollirà l'equipament Florida 6.0

Serà el centre de transformació digital de L'Hospitalet

L'Hospi es planteja el partit contra la Montañesa com una final

En directe per Televisió L'H (diumenge, 12:30h)

El libre "Los sentidos de la memoria", del geriatra Feliciano Villar, ensenya com alentir l'oblit

Proposa una sèrie de tècniques i exercicis que ajuden a la memòria i que es poden fer a qualsevol edat

La participació en el cribratge contra el càncer colorectal és del 47 per cent a L'H

La Dra. Gemma Binefa, Cap de la Unitat de Cribratge del Càncer de l'ICO, a l'Entrevista de l'Informatiu

S'inaugura l'exposició "Els deportats hospitalencs als camps nazis"

Gràcies a una llarga investigació s'han trobat 66 casos

First (Literary) Dates o com socialitzar a través de la lectura

La Tecla Sala acull la final d'aquest projecte inspirat en el programa de cites a cegues

  • Els Mossos desarticulen un grup criminal especialitzat en robatoris de bateries de motocicletes elèctriques de lloguer
  • Els Mossos desarticulen un grup criminal especialitzat en robatoris de bateries de motocicletes elèctriques de lloguer

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 02. 02. 2023

Els Mossos desarticulen un grup criminal especialitzat en robatoris de bateries de motocicletes elèctriques de lloguer

Les bateries sostretes s'emmagatzemaven a un domicili a L'H

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup criminal especialitzat en robatoris de bateries de motocicletes elèctriques de lloguer per hores. L’operatiu amb 14 detinguts ha permès resoldre més de quaranta robatoris amb un total de 84 bateries sostretes que s’emmagatzemaven a un domicili a L’H

La investigació es va iniciar el setembre de l’any passat després que els Mossos d’Esquadra van tenir coneixement que s’havien denunciat al districte de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona diversos robatoris de bateries de motocicletes elèctriques de motosharing.

Els lladres utilitzaven vehicles de Transport amb conductor per desplaçar-se des d’escassos metres del lloc d’on perpetraven el robatori, i així transportar les bateries sostretes per descarregar-les en un domicili que utilitzaven com a magatzem a L’Hospitalet .

El grup estava liderat per un home de 33 anys que té un total de 35 antecedents policials, i que acumula una gran activitat delictiva durant el passat 2022 amb més d’una vintena de detencions. La majoria d’aquests fets estan relacionats amb delictes de patrimoni, com robatoris amb violència, robatoris amb força o furts.

Els agents també van acreditar que el destí de les bateries eren establiments de reparació de patinets elèctrics ja que una vegada arribaven a aquests locals, les desmuntaven i extreien les piles de liti, per posteriorment instal•lar-les als patinets i després vendre’ls a tercers.

Afectació dels robatoris per valor de 2 milions d’euros

L’empresa de lloguer de motos elèctriques afectada va xifrar una afectació econòmica per la companyia superior als 2.000.000 d’euros amb gairebé 150 robatoris soferts durant els darrers mesos. Cal remarcar que cada bateria té un valor aproximat de 2.000 euros amb un cost de reparació dels danys d’uns 500 euros, a afegir el greu impacte econòmic que implica per l’empresa tenir aquests vehicles fora de servei durant diverses setmanes.

Els detinguts van passar a disposició judicial aquest dimecres i el jutge va decretar presó provisional per l’autor material i principal investigat. La resta de detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs.