Resum de L'Informatiu del 27 al 31 de març Reproduir video

Resum de L'Informatiu del 27 al 31 de març

L'edifici del Mercat de la Florida acollirà l'equipament Florida 6.0

Serà el centre de transformació digital de L'Hospitalet

L'Hospi es planteja el partit contra la Montañesa com una final

En directe per Televisió L'H (diumenge, 12:30h)

El libre "Los sentidos de la memoria", del geriatra Feliciano Villar, ensenya com alentir l'oblit

Proposa una sèrie de tècniques i exercicis que ajuden a la memòria i que es poden fer a qualsevol edat

La participació en el cribratge contra el càncer colorectal és del 47 per cent a L'H

La Dra. Gemma Binefa, Cap de la Unitat de Cribratge del Càncer de l'ICO, a l'Entrevista de l'Informatiu

S'inaugura l'exposició "Els deportats hospitalencs als camps nazis"

Gràcies a una llarga investigació s'han trobat 66 casos

First (Literary) Dates o com socialitzar a través de la lectura

La Tecla Sala acull la final d'aquest projecte inspirat en el programa de cites a cegues

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 01. 02. 2023

Sancions de 200 euros per viatjar amb patinet elèctric al transport públic

La prohibició s'allargarà durant sis mesos

A partir d’aquest dimecres i durant 6 mesos estarà prohibit portar patinets elèctrics al transport públic. Els diferents operadors de bus, metro, tramvia, Rodalies i Ferrocarrils han adaptat els seus respectius reglaments per incloure aquesta prohibició. Hem visitat l'estació de Santa Eulàlia per saber que n'opinen els usuaris.

Primer dia sense patinets i monocicles elèctrics al transport públic. A l'estació de metro de Santa Eulàlia de L1, algun usuari no respectava la prohibició. I és que per a molts, la nova normativa limita la capacitat de desplaçament dels propietaris d'aquests vehicles. "Molta gent agafa el metro i després acaba el trajecte amb el patinet i amb aquesta prohibició se'ls deixa sense poder anar a la feina", ha explicat un viatger del metro. "A més, les bicicletes elèctriques sí que hi poden entrar, és injust", ha afegit.

Durant aquests sis mesos de prohibició s’elaborarà una proposta de regulació sobre l’accés i seguretat d'aquests vehicles. La decisió s’ha pres després de l’explosió d’un patinet elèctric en un vagó dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya el passat 17 de novembre.

Altres usuaris del transport públic estan a favor de la mesura "perquè si és en benefici de protegir als altres passatgers doncs val la pena fer la prova durant sis mesos", ha explicat una viatgera. 

Les denúncies que formulin els equips d’intervenció dels operadors de transport públic, per incompliment de la prohibició de transportar patinets i monocicles elèctrics als vehicles i instal•lacions una vegada passada la barrera tarifària, comportaran una sanció de 200 euros.

A més, durant aquest període s’impulsarà l’habilitació de places d’aparcament de patinets a les estacions ferroviàries i intercanviadors de bus. Així, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ja ha anunciat l’adaptació del Bicibox per als patinets elèctrics i així mateix s’impulsarà que els aparcaments d’enllaç ofereixin aquesta prestació.