Resum de L'Informatiu del 27 al 31 de març Reproduir video

Resum de L'Informatiu del 27 al 31 de març

L'edifici del Mercat de la Florida acollirà l'equipament Florida 6.0

Serà el centre de transformació digital de L'Hospitalet

L'Hospi es planteja el partit contra la Montañesa com una final

En directe per Televisió L'H (diumenge, 12:30h)

El libre "Los sentidos de la memoria", del geriatra Feliciano Villar, ensenya com alentir l'oblit

Proposa una sèrie de tècniques i exercicis que ajuden a la memòria i que es poden fer a qualsevol edat

La participació en el cribratge contra el càncer colorectal és del 47 per cent a L'H

La Dra. Gemma Binefa, Cap de la Unitat de Cribratge del Càncer de l'ICO, a l'Entrevista de l'Informatiu

S'inaugura l'exposició "Els deportats hospitalencs als camps nazis"

Gràcies a una llarga investigació s'han trobat 66 casos

First (Literary) Dates o com socialitzar a través de la lectura

La Tecla Sala acull la final d'aquest projecte inspirat en el programa de cites a cegues

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 30. 01. 2023

Ser cívic és guai!, campanya per fomentar el civisme entre l'alumnat

Nou taller amb alumnes de 6è de primària de l'Escola Joaquim Ruyra

Aquesta activitat va adreçada a escolars de 8 a 14 anys, i vol fomentar els valors del civisme, la convivència i el respecte a l’espai públic a través de xerrades i activitats diverses.

Durant les xerrades els agents cívics, l’equip que fomenta el civisme al carrer, transmeten a l’alumnat els valors del respecte i de la bona convivència. Aquest dilluns han estat els alumnes de quart i sisè de l’escola Joaquim Ruyra els que han rebut a classe als agents cívics. Aquests els han tramès les darrers indicacions dins de l’activitat “Ser cívic és guai”, una iniciativa que vol potenciar a les l’aules les bones pràctiques i hàbits cívics en les relacions personals i en l’ús de l’espai públic entre els més joves.

Pepe Castro, tinent d’alcalde de Seguretat, Convivència i Civisme, ha assenyalat que “aquesta activitat vol fer entendre als nens i nenes la importància de la convivència i el civisme, i també la de mantenir correctament l’espai públic. A més de relacionar-se de manera correcta entre les persones i mantenir una actitud positiva davant del nostre entorn”.

Els alumnes han marxat amb els agents cívics a posar en marxa l’après a classe. Han passejat pel barri analitzant totes aquelles incidències i hàbits incívics que s’han trobat. Després, a través de l’aplicació L’H Ben Net, s’informa a l’Ajuntament d’aquestes incidències perquè es puguin sol.lucionar.

Alberto García, professor de l’Escola Joaquin Ruyra, ha explicat que “treballar l’incivisme al barri és una cosa que els motiva, perquè en realitat els preocupa molt tot allò que veuen que no esta bé al seu barri”.

Excrements de gossos sense recollir, brutícia i mal ús dels patinets són les principals incidències amb les que es troben els agents cívics. L’any passat els Agents Cívics de L’Hospitalet van fer més de 25.000 actuacions a l’espai públic, 9.500 de les quals van estar relacionades amb els patinets elèctrics, infraccions i mal ús d’aquest vehicle.