La colla de dansaires de L’Hospitalet reprenen les ballades juntament amb l’Esbart Olesà, l’Esbart St. Jordi del Foment Martinenc, l’Agrupació Folklòrica Igualadina, l’Esbart Dansaire de Granollers i la Colla Dansaire Picacrestes del Prat.

La 43a Roda d’Esbarts infantils i juvenils de Catalònia torna al Casino del Centre amb l’objectiu de mantenir la tradició dansaire viva. Els assistents han pogut veure com la canalla gaudia ballant danses tradicionals i de creació. 

Durant la Roda d’Esbarts la canalla gaudeix de les danses alhora que asseguren el futur d’aquest llegat cultural català. El fet de veure actuar altres esbarts fa que puguin veure altres tipus de dansa i relacionar-se amb altres infants. Segons la dansaire de L’Hospitalet, Vinyet Canyameres, “tenim que ser conscients de quina és la nostre cultura perquè quan nosaltres siguem grans haurem de transmetre a les noves generacions aquest tipus de tradicions, per tal de conservar-les”.

La colla de dansaires de L’Hospitalet reprenen les ballades juntament amb l’Esbart Olesà, l’Esbart St. Jordi del Foment Martinenc, l’Agrupació Folklòrica Igualadina, l’Esbart Dansaire de Granollers i la Colla Dansaire Picacrestes del Prat. La mestre de dansa, Marta Pujol Tubau, explica que a banda de jugar i relacionar-se amb l’entorn, “aquesta activitat també comporta els valors del treball en equip, el compromís i el respecte per les tradicions culturals”.

La 43a Roda d’Esbarts Catalònia, ha aplegat en total un centenar d’infants. Unes danses que s’han recuperat a través de testimonis i fent investigació pels diferents pobles del territori català. M. Ángeles Sariñena, tinenta d’alcaldia de Participació i Relacions Ciutadanes, explica que L’Hospitalet sempre havia tingut un vincle molt fort amb els esbarts i “com ara s’havia anat perdent aprofitem aquesta Roda per intentar que els més joves s’impregnin d’aquestes tradicions culturals”.