Resum de L'Informatiu del 27 al 31 de març Reproduir video

Resum de L'Informatiu del 27 al 31 de març

L'edifici del Mercat de la Florida acollirà l'equipament Florida 6.0

Serà el centre de transformació digital de L'Hospitalet

L'Hospi es planteja el partit contra la Montañesa com una final

En directe per Televisió L'H (diumenge, 12:30h)

El libre "Los sentidos de la memoria", del geriatra Feliciano Villar, ensenya com alentir l'oblit

Proposa una sèrie de tècniques i exercicis que ajuden a la memòria i que es poden fer a qualsevol edat

La participació en el cribratge contra el càncer colorectal és del 47 per cent a L'H

La Dra. Gemma Binefa, Cap de la Unitat de Cribratge del Càncer de l'ICO, a l'Entrevista de l'Informatiu

S'inaugura l'exposició "Els deportats hospitalencs als camps nazis"

Gràcies a una llarga investigació s'han trobat 66 casos

First (Literary) Dates o com socialitzar a través de la lectura

La Tecla Sala acull la final d'aquest projecte inspirat en el programa de cites a cegues

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 26. 01. 2023

El Ple renova Merche García Villatoro com a síndica de greuges

La candidatura rep el suport unànime dels grups municipals

El primer Ple del 2023 ha validat com a síndica de greuges de L’Hospitalet Merche García Villatoro, que optava a la reelecció. La síndica exercirà el càrrec durant cinc anys, fins el 2028. Serà el seu segon i últim mandat, segons fixa el Reglament de la Sindicatura

L’acord del ple s’ha pres per unanimitat de tots els grups municipals. Aquest és el darrer tràmit per a la renovació de l’òrgan. Prèviament la candidatura de Merche García única presentada, va rebre l’aval del Consell de Ciutat, amb el suport de 36 entitats de L’Hospitalet.

La Sindicatura és una institució complementària de l’Administració municipal que té la funció de defensar els drets fonamentals i les llibertats públiques de la ciutadania. És un òrgan unipersonal que supervisa l’actuació de l’Administració local durant mandats de cinc anys. Segons el seu reglament, la persona que ho lidera no pot exercir el càrrec més de dos mandats consecutius.

Merche García Villatoro va ser nomenada per primera vegada síndica de greuges el gener de 2018. És educadora social i compta amb formació superior en pedagogia i en gestió d’organitzacions no lucratives. La seva experiència professional i associativa vinculada a L’Hospitalet la va iniciar el 1986 a través del món del lleure. Des de llavors, ha estat directora de l’Esplai Florida, coordinadora de l’Observatori de la Infància de L’H i membre de l’Espai de Ciutadania.

La Síndica ha dit que "és el moment de la consolidació de la sindicatura i ara és un nova etapa per donar a conèixer millor la institució als ciutadans. Treballem per resolde els problemes de la ciutadania". García ha fet "un balanç positiu del primer mandat. Els dos primers anys van ser perquè ens coneguessin i després ha augmentat la nostra feina i ja hem atès més de 600 casos a l'Oficina. Els temes més recurrents són d'espai públic, convivència i seguretat i serveis socials".

L’alcaldessa Núria Marín ha felicitat Merche García per aquest segon mandat i s’ha congratulat que la seva candidatura “hagi aconseguit el suport dels grups municipals de manera unànime”.