Resum de L'Informatiu del 27 al 31 de març Reproduir video

Resum de L'Informatiu del 27 al 31 de març

L'edifici del Mercat de la Florida acollirà l'equipament Florida 6.0

Serà el centre de transformació digital de L'Hospitalet

L'Hospi es planteja el partit contra la Montañesa com una final

En directe per Televisió L'H (diumenge, 12:30h)

El libre "Los sentidos de la memoria", del geriatra Feliciano Villar, ensenya com alentir l'oblit

Proposa una sèrie de tècniques i exercicis que ajuden a la memòria i que es poden fer a qualsevol edat

La participació en el cribratge contra el càncer colorectal és del 47 per cent a L'H

La Dra. Gemma Binefa, Cap de la Unitat de Cribratge del Càncer de l'ICO, a l'Entrevista de l'Informatiu

S'inaugura l'exposició "Els deportats hospitalencs als camps nazis"

Gràcies a una llarga investigació s'han trobat 66 casos

First (Literary) Dates o com socialitzar a través de la lectura

La Tecla Sala acull la final d'aquest projecte inspirat en el programa de cites a cegues

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 25. 01. 2023

Metges i professors de L'H es mobilitzen per reclamar millores laborals

Els professionals de la sanitat i l'educació surten al carrer en defensa dels serveis públics

Jornada de vaga i mobilitzacions del sector sanitari i educatiu amb dues grans demandes: la recuperació i millora de les condicions laborals dels treballadors públics i l'augment de recursos per poder donar qualitat als serveis que s’ofereixen a la ciutadania. TV de L’Hospitalet ha visitat el CAP l’Alhambra i els IES Llobregat i Santa Eulàlia, per copsar de primera mà el seguiment d’aquests aturades a la ciutat. 

Degoteig de pacients a primera hora del matí al CAP de l’Alhambra, al barri de Santa Eulàlia. El seguiment d’aquesta primera jornada de vaga a la sanitat, segons el sindicat de Metges de Catalunya, ha estat d’un 75%, mentre que el Departament diu que ha estat d’un 17%. Comprensió entre els usuaris perquè entenen que els metges es troben amb les agendes desbordades i amb una sobrecàrrega de treball.

L’Hugo Núñez ha explicat que “entén que els metges estan molt saturats i que necessiten més recursos i més personal per poder atendre millor als pacients. Però també han de pensar en els usuaris i si hi ha canvis en les cites que es doni la raó i que l’atenció sigui la correcta, que no s’oblidin dels pacients, els necessitem”.

José Luis López ha anat avui a fer-se una analítica i no ha tingut cap problema, “jo fins ara no tinc cap queixa, sé que els metges tenen molts problemes per poder atendre a tothom amb una atenció de qualitat. És una vergonya si vas a urgències a l’Hospital de Bellvitge esperes hores i hores que et cridin per la visita, això no pot ser, fan molt bé, cal manifestar-se per dir prou”.

De la seva banda, Miquel, infermer del CAP de l’Alhambra, ha assegurat que “hi ha una saturació del sistema de sanitat pública, cada cop va a més. Hi ha molta pressió assistencial, llistes d’espera molt llargues, molta càrrega, molta feina burocràtica que abans de la pandèmia no hi havia, dificultat per seguir al pacient crònic etc... La solució serien més recursos, més personal i millors condicions laborals”.

Avui també comença la primera de les dues jornades de vaga a l’ensenyament. L’aturada afecta a les escoles i instituts de tot Catalunya. Els sindicats demanen entre d’altres una educació pública i de qualitat i un pacte d’estabilitat per als interins. Educació xifra en un 7,8% el seguiment de la vaga fins a les 10h, a partir de les dades que li han reportat el 64% dels centres educatius.

A L'Hospitalet, Silvia Múñoz, directora de l’IES Llobregat, al barri de Sant Josep, ha assenyalat que “a primera hora del matí cap professor no ha faltat. Veurem  la tarda encara no ho se, perquè és una decisió personal de la que no cal informar. Per part de l’alumnat el seguiment és variat, els cursos de grau bàsic són els que més seguiment han fet de la vaga, els altres cursos el 80% de l’alumnat ha assistit a classe”.

A l’IES Santa Eulàlia, Olga Silva, cap d’estudis del centre, ha explicat que “el 40% del professorat ha fet vaga i el 60% ha vingut a treballar. Els alumnes de primer cicle de l’ESO pràcticament tots ha vingut al centre, en canvi un 80% dels de segon cicle i Batxillerat han secundat la vaga”.

Demà hi haurà segona jornada de vaga tant de docents com de metges, per reclamar millores en els seus sectors.