Resum de L'Informatiu del 27 al 31 de març Reproduir video

Resum de L'Informatiu del 27 al 31 de març

L'edifici del Mercat de la Florida acollirà l'equipament Florida 6.0

Serà el centre de transformació digital de L'Hospitalet

L'Hospi es planteja el partit contra la Montañesa com una final

En directe per Televisió L'H (diumenge, 12:30h)

El libre "Los sentidos de la memoria", del geriatra Feliciano Villar, ensenya com alentir l'oblit

Proposa una sèrie de tècniques i exercicis que ajuden a la memòria i que es poden fer a qualsevol edat

La participació en el cribratge contra el càncer colorectal és del 47 per cent a L'H

La Dra. Gemma Binefa, Cap de la Unitat de Cribratge del Càncer de l'ICO, a l'Entrevista de l'Informatiu

S'inaugura l'exposició "Els deportats hospitalencs als camps nazis"

Gràcies a una llarga investigació s'han trobat 66 casos

First (Literary) Dates o com socialitzar a través de la lectura

La Tecla Sala acull la final d'aquest projecte inspirat en el programa de cites a cegues

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 19. 01. 2023

Les noves zones verdes d'aparcament, en període de proves

A les zones blaves ja se sanciona als vehicles que no en fan un ús correcte

Les noves àrees de zona verda que s'han implementat a Santa Eulàlia, la Torrassa, Collblanc, Pubilla Cases i Sanfeliu ja estan en fase de proves i està previst que pròximament entrin en ple funcionament. En canvi, a les zones blaves d'aquestes àrees, ja s'està sancionant a aquells vehicles que no tenen el tiquet.

Els veïns i veïnes residents dels barris de Sant Eulàlia, la Torrassa, Collblanc, Pubilla Cases i Sanfeliu ja poden fer ús de les noves zones verde d'aparcaments. De moment, el sistema està en període de proves perquè els veïns puguin familiaritzar-se amb aquest nou sistema.

"Estem interactuant amb els veïns i veïnes perquè ho vagin utilitzant de forma progressiva, perquè tothom tingui tota la informació i també estem donant resposta a totes les peticions de veïns que no tenen el vehicle donat d'alta a la ciutat o de familiars que també sol·liciten poder-hi aparcar", ha explicat el tinent d'alcaldia de Convivència i Seguretat, Pepe Castro. La idea és que "d'aquí a unes setmanes el sistema ja pugui funcionar de forma eficaç en aquests barris", ha afegit.

Aquestes noves zones verdes d'estacionament són gratuïtes per a residents i comerciants censats al barri, i amb condicions especials per a familiars de primer grau. La mesura vol facilitar l'aparcament al veïnat en aquests barris amb dèficit de places per estacionar els vehicles, donant prioritat als residents i evitant que cotxes d'altres municipis ocupin places d'estacionament a L'Hospitalet.

Des de l'Ajuntament recordem que per poder aparcar de forma gratuïta a la zona verda, els residents comptem amb un distintiu que han d'enganxar al vehicle i treure un tiquet diari o setmanal gratuït que han de deixar a un lloc visible del cotxe. També poden fer la gestió a través de l'aplicació AMB Aparcament Residents.

Zones blaves d'aparcament

En canvi, pel que fa a les noves zones blaves que s'han implementat en aquestes àrees, ja estan en ple funcionament i se sanciona als usuaris que no en fan ús correcte. "S'ha fet una campanya d'informació als vehicles que aparcaven sense tiquet de control i des de fa uns dies ja s'hi sanciona a les persones que no posen el tiquet adequat", ha apuntat Castro.