Resum de L'Informatiu del 27 al 31 de març Reproduir video

Resum de L'Informatiu del 27 al 31 de març

L'edifici del Mercat de la Florida acollirà l'equipament Florida 6.0

Serà el centre de transformació digital de L'Hospitalet

L'Hospi es planteja el partit contra la Montañesa com una final

En directe per Televisió L'H (diumenge, 12:30h)

El libre "Los sentidos de la memoria", del geriatra Feliciano Villar, ensenya com alentir l'oblit

Proposa una sèrie de tècniques i exercicis que ajuden a la memòria i que es poden fer a qualsevol edat

La participació en el cribratge contra el càncer colorectal és del 47 per cent a L'H

La Dra. Gemma Binefa, Cap de la Unitat de Cribratge del Càncer de l'ICO, a l'Entrevista de l'Informatiu

S'inaugura l'exposició "Els deportats hospitalencs als camps nazis"

Gràcies a una llarga investigació s'han trobat 66 casos

First (Literary) Dates o com socialitzar a través de la lectura

La Tecla Sala acull la final d'aquest projecte inspirat en el programa de cites a cegues

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 17. 01. 2023

L'Esplai La Florida obre un Espai de Criança i de suport a les famílies

Les sessions es fan al Centre municipal Ana Díaz Rico

En el marc del Pla Integral Les Planes-Blocs Florida, l’Esplai La Florida ha posat en marxa aquest mes de gener un Espai de Criança i suport a les famílies que es fa al centre municipal Ana Díaz Rico. L’objectiu és oferir estímuls creatius i lúdics, tant a la petita infància com a les mares i els pares i propiciar la socialització i la trobada.

Les sessions, que es fan els dimarts i els dijous en horari de matí, inclouen activitats lúdiques de caire educatiu, tant per a la mainada com per a les mares i els pares, i també xerrades i espais de diàleg, en els quals les famílies poder compartir experiències i resoldre dubtes de criança.

L’Espai de Criança ha començat amb un grup inicial d’una trentena de famílies, però encara en queden 10 places disponibles. Les famílies interessades es poden adreçar a la seu de l’Esplai Florida, a l’Oficina del Pla Integral Les Planes-Blocs Florida o bé al Centre municipal Ana Díaz Rico.

La valoració de les famílies és ben positiva, tant pel que fa als pares i mares com pel que fa a la canalla.

La Laura és una de les mares de l'Espai de Criança i explica que "la idea és que la Nara, la meva filla, se socialitzi i aprengui coses que potser jo no li puc ensenyar a casa. I, de doment, tot va bé i es relacionan molt bé amb la resta". El pare de la Nara, el David, afegeix que "una altra cosa bona és que juga molt amb la resta d'infants".

La Karla, mare primereneca de bessones, la Valentina i la Valeria, assneyalava que "em va molt bé poder preguntar a les altres mares i, a més, encara que a casa juguin totes dues, aquí miren de relacionar-se i es diverteixen molt".

(veure vídeo)

L’Espai de Criança reivindica els valors de la coresponsabilitat, l’intercanvi d’experiències i la diversitat. L’objectiu és oferir estímuls creatius i lúdics a la petita infància i propiciar la socialització i la trobada.

La Daniela Spaletto, educadora de l'Espali La Florida, destaca "aspectes com compartir, perquè estan en una edat súperimportant per a la socialització". I la seva companya, la Mireia Fenosa Aubia, posa l'accent en el fet que "els pares i les mares també poden treballar pautes que potser no sabien marcar com, per exemple, el 'Bon dia!' o allò de seure a esmorzar i que tothom sigui a taula".

L’Espai de Criança ha començat amb un grup inicial d’una trentena de famílies, però encara queden 10 places disponibles. Les famílies interessades es poden adreçar a la seu de l’Esplai Florida, a l’Oficina del Pla Integral Les Planes-Blocs Florida o bé al Centre municipal Ana Díaz Rico.