El sector industrial de L’Hospitalet s’ha de preparar per poder atraure el màxim de recursos possibles del Pacte Nacional per a la Indústria impulsat per la Generalitat. Un pacte que preveu prop de 3.300 milions d’euros fins 2025. I una peça clau ha de ser el complex de biomedicina de la Granvia. Aquesta seria la conclusió de la jornada sobre Indústria que ha organitzat el Pacte Local per l’Ocupació a l’hotel Hyatt, de Bellvitge.

El Pacte per a la Indústria preveu més de 150 actuacions que pretenen transformar el teixit industrial català per rellançar l’economia productiva i crear ocupació de qualitat, a partir de dos eixos vertebradors: la innovació tecnològica i la reducció de la petjada contaminant del carboni.

Des del govern municipal, s’aposta pel potencial econòmic del projecte de biomedicina de la Gran Via, les empreses del qual es preveu que generin 50.000 llocs de feina i prop del 2% del PIB català.

El tinent d’alcaldia de Promoció Econòmica i Turisme, José Antonio Alcaide Martín, ha reiterat que “es un projecte no només de ciutat, sinó de país“.

Una altra fita per al futur immediat ha de ser la reconversió de les empreses del Carretera del Mig. José Antonio Alcaide Martín ha indicat que, a banda de consolidar i modernitzar les indústries ya existents, “volem que a la Carretera del Mig hi hagi espai per a acollir empreses més netes i més sostenibles, que crein economia circular“.

La jornada ha comptat amb ponències com les de Raül Blanco, antic tècnic de l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de l’Hospitalet i ara director de l’Escola d’Organització Industrial, depenent del Ministeri d’Indústria, i del secretari d’Indústria de la Generalitat, Oriol Alcona.

En termes globals, tots dos han coincidit a assenyalar que la crisi dels semiconductors, components d’alta tecnologia que es fabriquen sobre tot a la Xina, ha fet palès que tot Europa necessita indústria pròpia per no ser tan dependent i que l’economia verda és un repte que cal aprofitar.