L'Informatiu - 01-06-2023 Reproduir video

01-06-2023 L'Informatiu - 01-06-2023

Jugateques Ambientals als parcs de les Planes, Bellvitge i Can Buxeres

Parlem a l'Entrevista de l'Informatiu amb Núria Machuca, tècnica de promoció i conservació de l'espai públic de l'AMB

El guitarrista Juan Antonio Moya presenta "Idílico" a l'Auditori Barradas

L'hospitalenc estrena dissabte el seu segon disc

L'equip femení de la FE L'H Atlètic de menys a més

Finalitza en 4a posició a la 2a Catalana

'Hola Estiu!' El festival de música dels alumnes de Planeta Formació

Amb actuacions de DJ's i bandes musicals a l'Auditori Barradas

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 23. 12. 2022

L'Ajuntament municipalitzarà cinc escoles bressol de la ciutat

Passaran a ser públiques i gratuït el p2

L'Ajuntament de L'Hospitalet ha iniciat el procés per "municipalitzar" cinc escoles bressol de gestió privades. Uns centres que passaran a ser públics i gratuïts i que donaran resposta a l’àmplia demanda que hi ha a la ciutat. Amb aquestes cinc escoles, es guanyarien 380 places públiques i s’arribaria gairebé a les 1.200.

En aquest curs, la llista d'espera per una plaça pública a les escoles bressol municipals va créixer més d'un 20%. La gratuïtat d'aquesta etapa educativa ha fet créixer la demanda i a L'Hospitalet calen més places públiques. Per incrementar-les, l'equip de govern ha decidit iniciar el procés per "municipalitzar" cinc escoles bressol de gestió privada de cooperatives i entitats sense ànim de lucre que, a més estan ubicades a dependencies municipals. Aquestes cinc escoles bressol passaran a ser públiques i gratuïtes.

El tinent d'alcaldia d'Educació, David Quirós, afirma que “ja ens hem posat en marxa per tal que aquestes 380 places de les cinc escoles bressol puguin incorporar-se en el menys temps possible al sistema públic”.

Les cinc escoles bressol passarien a la xarxa pública en el proper curs 2023/2024., tot i que encara no es coneix si seria a l’inici o un cop ja iniciat el curs escolar. A més, en els anys vinents l'Ajuntament ha projectat construir-ne dues més, una al barri de Collblanc i una altra a Sant Josep i que, segons assegura Quirós “permetrien tenir 13 escoles bressol municipals més les tres que són del Departament. I amb això L’Hospitalet ja estaria donar resposta a les necessitats d’aquestes places publiques”.

En principi, la nova escola bressol municipal de Collblanc es construiria al carrer Albiol i la de Sant Josep, en uns terrenys al costat de les vies del tren. Amb aquestes dues noves escoles, juntament amb les nou públiques actuals i les cinc que s'han d'integrar en el proper curs, L'Hospitalet podria arribar a les setze escoles bressol públiques.