La remodelació del carrer Cobalt, històricament marcat per l’activitat industrial, ja és en marxa. Les obres suposaran una nova configuració de la via, amb l’objectiu de millorar la mobilitat de la ciutadania i també de compaginar les necessitats de les indústries tradicionals amb les noves empreses relacionades amb el Districte cultural que s’hi ha instal•lat a la zona en els últims anys.

Les obres s’han encetat per la banda del carrer Rosalía de Castro, però és previst que aquesta actuació de millora urbana s’estengui al llarg de 700 metres, fins a l’avinguda de la Fabregada.

Una de les principals millores serà l’ampliació de les voreres, que passaran dels 2,5 o 2,75 metres actuals a 4 metres d’amplada, cosa que ha de repercutir en l’accessibilitat de manera directa. Arran d’això, el format de carrer Cobalt també canviarà, sobretot les fileres de vehicles en bateria.

L’objectiu és fer compatibles els usos de les indústries tradicionals amb les noves empreses de la indústria cultural que, sobretot, han arribat en els últims anys a les naus a tocar de les vies del tren.

El primer tinent d’alcaldia, Francesc Belver, ha indicat que aquella zona serà “el Parc de les Arts i el que es farà serà ampliar les voreres de tal forma que la circulació sigui molt més amable per als vianants”.

Belver ha afegit que l’objectiu és que sense interferir en els usos de l’activitat industrial, “es pugui guanyar el carrer per a les activitats culturals que s’hi puguin programar”, sobretot durant els caps de setmana, que és quan la indústria tradicional no fa ús de la via pública, 

El projecte del carrer Cobalt també preveu carril bici, nou enllumenat públic, que serà de llums LED, la instal•lació de cable per a la transmissió digital, la plantació d’arbrat i la instal•lació d’un sistema de reg automatitzat, la millora semafòrica dels carrers Miquel Romeu i Riera dels Frares.

Les obres de remodelació del carrer Cobalt tenen un cost que frega els 800.000 euros, que estan co finançats pel Govern central i pels fons FEDER, de la UE, i un període d’execució estimat de 6 mesos. I s’enquadren el l’objectiu 2030 de millora de l’accessibilitat i supressió de barreres.