El Bioclúster fa un pas més endavant. Els ajuntament de L’Hospitalet i Esplugues, l’Hospital de Bellvitge, l’IDIBELL, l’ICO, l’Hospital Sant Joan de Déu i la Universitat de Barcelona han signat un acord de futur per impulsar i consolidar el projecte. Es generarà 30.000 llocs de treball i tindrà un impacte sobre el PIB de Catalunya de 4.400 milions d’euros.

El grup promotor del hub biosanitari ha acordat també la creació de la Comissió de Seguiment i Coordinació de l’acord que es reunirà de forma trimestral, per analitzar la seva evolució. Totes les entitats i administracions signants han treballat en els darrers anys en el projecte del Bioclúster d’Innovació i Salut, amb la intenció comú de millorar el sistema d’innovació de salut de Catalunya.

Es vol integrar a les institucions locals i sanitàries de l’àrea metropolitana sud i potenciar socialment, econòmicament i sanitàriament el territori que les acull. Així, s’ha treballat per impulsar la innovació de salut i per reforçar econòmicament el sector, la recerca, la generació de coneixement i la transferència de tecnologia al sector productiu així com l’especialització intel•ligent del territori en medicina personalitzada i la transformació digital.

Tota aquesta feina es veu reflectida en aquest acord de futur que permetrà anar a tots a l’una no només en la gestió dels projectes, sinó també en la sol•licitud d’ajuts econòmics com el Fons Next Generation de la Unió Europea.

El Bioclúster d’Innovació i Salut, que estarà situat a l’avinguda Granvia, és un projecte estratègic del país que vol afavorir una nova economia basada en la innovació i el coneixement amb la presència de laboratoris i noves empreses de biomedicina que aniran a parar al Hub. El projecte ha de generar 30.000 llocs de feina directes; tindrà un impacte de 4.400 milions d’euros, l’1,82% del PIB total de Catalunya i es convertirà en la capital biomèdica del sud d’Europa.