L'Informatiu - 30-01-2023 Reproduir video

30-01-2023 L'Informatiu - 30-01-2023

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 30/01/2023

  30/01/2023

  Entrevista de L'Informatiu - Albert Cazalilla, dtor del Centre Cultural Sant Josep

 • Video: 30-01-2023

  30-01-2023

  L'Informatiu - 30-01-2023

 • Video:

  Resum de L'Informatiu del 23 al 27 de gener

 • Video: 27/01/2023

  27/01/2023

  Entrevista de L'Informatiu - Àlex Arenas, físic i matemàtic URV

 • Video: 27-01-2023

  27-01-2023

  L'Informatiu - 27-01-2023

 • Video: 26/01/2023

  26/01/2023

  Entrevista de L'Informatiu - Merche García, Síndica de Greuges de L'Hospitalet

 • Video: 26-01-2023

  26-01-2023

  L'Informatiu - 26-01-2023

 • Video: 28-01-2023

  28-01-2023

  Aula L'H 25 gener - Erasmus + a l'Institut Europa

 • Video: 25-01-2023

  25-01-2023

  Ple gener 2023 - (3) - Mocions LHECP, PP i precs i preguntes

El congrés audiovisual més gran del món engega a Fira Granvia L'H

L'ISE espera rebre més de 55.000 visitants

La Fundació Cruyff inaugura un espai creatiu i esportiu als Blocs Florida

Un projecte que s'emmarca en les iniciatives del Pla Integral les Planes-Blocs Florida

El Pessics de Ciència enceta el cicle "Nobels"

A l'Entrevista parlem amb el nou director del Centre Cultural de Sant Josep, Albert Cazalilla

La Farga acull un concert en solidaritat amb el Kurdistàn

Es reclama l'autodeterminació del poble kurd i la llibertat d'Abdullah Öcalan i tots els presos polítics

Ser cívic és guai!, campanya per fomentar el civisme entre l'alumnat

Nou taller amb alumnes de 6è de primària de l'Escola Joaquim Ruyra

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 29. 11. 2022

Es desencalla la negociació per a la construcció del nou edifici de l'escola Paco Candel

L'Ajuntament assumirà el cost de la urbanització de l'entorn

La construcció de l’edifici de l’escola Paco Candel, que fa classe en mòduls prefabricats des de fa 12 anys, podria estar més aprop després de la reunió que han mantingut recentment l’alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, i el conseller d’Educació, Josep González Cambray. L'Ajuntament ha assumit que pagarà la urbanització de l'entorn. Ara la Generalitat hauria de concretar si aporta la resta de sobrecost de l'obra. 

El projecte encara no s’havia posat en marxa per una discrepància pressupostària entre Ajuntament i Generalitat, ja que entre el projecte inicial i el definitiu hi havia un decalatge de 2 milions d’euros. 

Un punt clau per desencallar el projecte ha estat que l’Ajuntament assumeix els més de 600.000 euros del cost de la urbanització de l’entorn de l’escola. 

El tinent d'alcaldia d'Educació, David Quirós, ha assenyalat que "ens hem compromès a assumir aquests 600.000 euros que corresponen a la urbanització de l'entorn, que és el que pertoca a l'Ajuntament. I els altres 1,3 milions són els que el departament d'Educació està acabant d'ajustar abans de decidir que els assumeix".

Pel que fa al projecte constructiu, la Generalitat encara l'ha de validar. Segon el govern local la Generalitat tindria previst fer una proposta alternativa pel que fa a les cobertes de fusta previstes perquè siguin de més fàcil manteniment.

En relació a la decisió de l'Ajuntament de pagar una part de les obres perquè sigui possible la construcció del nou edifici de l'escola Paco Candel, ERC de L'Hospitalet ha afirmat que la urbanització de la zona i altres despeses vinculades al solar són partides que corresponen a l’Ajuntament i ha criticat que l'adminstració municipal inclogués aquestes obres en el projecte constructiu, fet que va augmentar els costos.

Jaume Graells, número 1 d'ERC a L'Hospitalt (que va ser exdirector de Serveis Territorials del departament d'Educació de la Generalitat i exregidor d'Educació durant la seva etapa al govern del PSC), ha indicat que ha estat "en aquestes dues bandes de responsabilitat i és claríssim que la urbanització i els costos afegits per possibles servituds del solar que hagi de cedir l'Ajuntament corresponen al Consistori".

Graells ha reclamat que amb el tema de l'escola Paco Candel no es faci "politiqueig", perquè, segons el seu parer, "això només porta a la paràl·lisi i llavors sempre acaben perdent els ciutadans".

El tinent d'alcaldia d'Educació, David Quirós, ha puntualitzat que "nosaltres assumirem allò que ens pertoca i és l'altra part (la Generalitat) qui haurà de concretar sobre el paper el que haurà d'assumir finalment".

Abans de posar en marxa la construcció de l’escola Paco Candel, l’Ajuntament i la Generalitat hauran de signar el conveni corresponent per garantir el pressupost de 9 milions d’euros i posar fil a l’agulla per deixar enrere els mòduls prefabricats i donar resposta a les necessitats de famílies.

Un projecte que neix d'un procés participatiu

Fa molts anys que les famílies de l'escola Paco Candel reivindiquen un nou edifici per a l'escola. El 2018 l'Ajuntament va arribar a un acord amb la Generalitat per tal d'accelerar la construcció: l'Ajuntament s'encarregava de l'elaboració del projecte i avançaria els diners de les obres de construcció. Uns diners que després hauria d'aportar la Generalitat. 

Per tal de elaborar el projecte, l'empresa adjudicatària va obrir un procés participatiu amb la comunitat educativa. El resultat va ser un edifici molt lluminós, que aprofitava tots els espais, molt polivalent i que tenia cura el medi ambient (veure programa Aula L'H en què es va parlar del tema). El cost final del projecte sobrepassava els vuit milions i mig d'euros, dos milions més del que s'havia considerat en un principi. Va ser aquest el punt que va encallar la negociació.

Les famílies, fartes d'estires i arronces van iniciar fa pocs dies accions de protesta.