L'Informatiu - 30 -11-2022 Reproduir video

30-11-2022 L'Informatiu - 30 -11-2022

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 30-11-2022

  30-11-2022

  Entrevista de L'Informatiu - Esteban Marín, pres. Fundació Contorno Urbano

 • Video: 30-11-2022

  30-11-2022

  L'Informatiu - 30 -11-2022

 • Video: 29/11/2022

  29/11/2022

  Entrevista de L'Informatiu - Alicia Rodríguez, pediatra Centre-Sant Josep

 • Video: 29-11-2022

  29-11-2022

  L'Informatiu - 29-11-2022

 • Video: 28/11/2022

  28/11/2022

  Entrevista de L'Informatiu - Roque Fernández, president de l'AVV Bellvitge

 • Video: 28-11-2022

  28-11-2022

  L'Informatiu - 28-11-2022

 • Video:

  Resum de L'Informatiu del 21 al 25 de novembre

  Resum de L'Informatiu del 21 al 25 de novembre

 • Video: 25-11-2022

  25-11-2022

  L'Informatiu - 25-11-2022

 • Video: 24-11-2022

  24-11-2022

  Entrevista de L'Informatiu - Kim Pereiras, president Skamot Diabòlic

L'Hospitalet promou la sostenibilitat entre els hotels de la ciutat

Deu d'aquests establiments han participat al taller sobre com obtenir la certificació Biosphere

L'ampliació de l'espai de Matacavalls acollirà noves tecnologies aplicades al verd urbà

Parlem amb el president de la Fundació Contorno Urbano, Esteban Marín, a l'Entrevista de l'Informatiu

Es presenta el llibre "Antoni Ros Marbà, músic", biografia del compositor hospitalenc

L'acte, celebrat a la biblioteca Tecla Sala, va comptar amb el músic i l'escriptor

La comunitat gallega organitza un homenatge als milers d'emigrants establerts a Catalunya

Amb l'espectacle 'Unha Xeración. Dous Mundos', programat el 10 de desembre al Gran Teatre del Liceu

Els Plans Educatius d'Entorn, una eina educativa consolidada a L'H

Ajuntament i Generalitat blinden el finançament d'aquests projectes d'educació comunitària

La lluita contra la sida continua vigent

L'H se suma a la commemoració de l'1 de desembre, dia mundial contra la malaltia

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 28. 09. 2022

Llum verda de forma inicial a les ordenances fiscals per al 2023

La proposta del Ple congela l'IBI, l'IAE i els impostos de construccions i de ‘circulació'

Amb els vots favorables del PSC, l’abstenció d’ERC, Cs i LHECP i el vot en contra del PP, s’han aprovat inicialment la proposta d’ordenances fiscals per a l’exercici vinent. L'equip de govern planteja la congelació dels principals impostos i taxes i qualifica la proposta de "resonsable" amb el context econòmic actual i "ambiciosa" per tirar endavant el Pacte de ciutat.

La tinenta d’alcaldia Rocío Ramírez, titular de l’àrea d’Hisenda, ha explicat que no s'han introduït modificacions fiscals significatives. "Hem optat per unes ordenances continuistes, similars a les vigents, amb algunes millores tècniques i en els sistemes de bonificació. Però no incrementen la pressió fiscal, en línia del que venim fent durant el mandat. És una proposta responsable i ambiciosa perquè genera els recursos suficients per tirar endavant el nostre pla de govern i el Pacte de ciutat".

L’esborrany d’ordenances manté congelats l'impost sobre béns immobles (IBI), l'impost sobre vehicles de tracció mecànica (IVTM), l'impost sobre activitats econòmiques (IAE) i l'impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO). També manté les mesures mediambientals i les bonificacions a l'IBI i a l'IAE per la instal·lació de sistemes d'energia renovable i conserva els criteris de tarifació social que ja s’apliquen.

Els grups de l’oposició han anunciat que presentaran al·legacions davant d’aquesta proposta de l’equip de govern. El portaveu d’ERC, Antoni Garcia, a més ha dit que criticat que aquest any el PSC «no ens ha donat l'oportunitat de negociar les ordenances i fer propostes de millora, quan en el context actual toca trobar consens social i polític». Garcia ha dit que presentaran al·legacions per rebaixar l'#IBI i plantejaran bonificacions per a propietaris que lloguin pisos a preus assequibles, entre d’altres aportacions.

De la seva banda, el portaveu de Cs, Miguel García, ha reiterat la necessitat d’equiparar el tipus impositiu de l’IBI amb el que s’aplica en altres municipis de l’entorn. Aquí anem un 23% per sobre d’altres ciutats veïnes. Paguem impostos de rics per a pisos de pobres».

La regidora de L’HECP Núria Lozano ha dit que des del seu grup segueixen trobant a faltar nous criteris de tarifació social i "ens abstindrem com a acte de fe, perquè hem demanat explicacions sobre alguns aspectes que encara no hem rebut resposta".

Per part del PP, la portaveu Sonia Esplugas, que també ha lamentat que l’oposició no hagi estat «cridada a fer aportacions ara», ha criticat l’equip de govern per «manca de sensibilitat per no preveure cap rebaixa fiscal ni nova bonificació que ajudi les famílies i els autònoms en un context de crisi com l’actual»

Crèdit de 16 M€ per a inversions 

En un altre ordre, el Ple ha aprovat una operació de crèdit de 16 milions d'euros per finançar part de les inversions previstes en el pla per als exercicis 2022-23 i que ascendeix a un total de 24,7 milions d'euros. Algunes de les actuacions que es duran a terme són: l'adequació de la segona planta del Mercat de la Florida; la millora de l'enllumenat públic i energètic amb el canvi de llumeneres led; la reordenació dels espais lliures del barri de Gornal; l'actualització de les escales mecàniques de l'avinguda del Metro; la segona fase de rehabilitació del Poliesportiu Municipal Fum d'Estampa i la reparació de les façanes del Poliesportiu Municipal del Centre; les obres al Casal de la Gent Gran de Gornal, i la construcció de la nova escola bressol municipal de Sant Josep.  

Nou pas per al CAP de Sant Josep i el nou CUAP

També s’ha aprovat per unanimitat de manera provisional la modificació puntual del Pla general metropolità (PGM) que afecta el solar de la confluència de les avingudes de Josep Tarradellas i Joan i d'Isabel la Catòlica. Aquests terrenys els cedirà l’Ajuntament a la Generalitat per tal que hi construeixi el nou CAP de Sant Josep i el nou Centre d'Urgències i Atenció Primària (CUAP).

Segons l’alcaldessa Núria Marín és "un pas més per aconseguir uns equipaments amb els quals sortim guanyant tots els veïns, els de Sta Josep i Centre perquè guanyen un CAP i es descongestiona el de Just Oliveras i la resta de la ciutat perquè tindrem un CUAP més gran que l’actual i amb més prestacions".

En aquest àmbit d'actuació també hi ha previst un edifici d'habitatge de protecció pública, un espai verd i un aparcament subterrani. 

Concepción Almécija, regidora adjunta de Salut i Igualtat

D'altra banda, s'ha donat compte del nomenament de Concepción Almécija Hernández com a regidora adjunta de Salut i de Suport a les Polítiques d'Igualtat, dins de l'Àrea d'Equitat, Drets Socials i Recursos Humans.