L'Informatiu - 30 -11-2022 Reproduir video

30-11-2022 L'Informatiu - 30 -11-2022

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 30-11-2022

  30-11-2022

  Entrevista de L'Informatiu - Esteban Marín, pres. Fundació Contorno Urbano

 • Video: 30-11-2022

  30-11-2022

  L'Informatiu - 30 -11-2022

 • Video: 29/11/2022

  29/11/2022

  Entrevista de L'Informatiu - Alicia Rodríguez, pediatra Centre-Sant Josep

 • Video: 29-11-2022

  29-11-2022

  L'Informatiu - 29-11-2022

 • Video: 28/11/2022

  28/11/2022

  Entrevista de L'Informatiu - Roque Fernández, president de l'AVV Bellvitge

 • Video: 28-11-2022

  28-11-2022

  L'Informatiu - 28-11-2022

 • Video:

  Resum de L'Informatiu del 21 al 25 de novembre

  Resum de L'Informatiu del 21 al 25 de novembre

 • Video: 25-11-2022

  25-11-2022

  L'Informatiu - 25-11-2022

 • Video: 24-11-2022

  24-11-2022

  Entrevista de L'Informatiu - Kim Pereiras, president Skamot Diabòlic

L'Hospitalet promou la sostenibilitat entre els hotels de la ciutat

Deu d'aquests establiments han participat al taller sobre com obtenir la certificació Biosphere

L'ampliació de l'espai de Matacavalls acollirà noves tecnologies aplicades al verd urbà

Parlem amb el president de la Fundació Contorno Urbano, Esteban Marín, a l'Entrevista de l'Informatiu

Es presenta el llibre "Antoni Ros Marbà, músic", biografia del compositor hospitalenc

L'acte, celebrat a la biblioteca Tecla Sala, va comptar amb el músic i l'escriptor

La comunitat gallega organitza un homenatge als milers d'emigrants establerts a Catalunya

Amb l'espectacle 'Unha Xeración. Dous Mundos', programat el 10 de desembre al Gran Teatre del Liceu

Els Plans Educatius d'Entorn, una eina educativa consolidada a L'H

Ajuntament i Generalitat blinden el finançament d'aquests projectes d'educació comunitària

La lluita contra la sida continua vigent

L'H se suma a la commemoració de l'1 de desembre, dia mundial contra la malaltia

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 28. 09. 2022

El Ple demana al Govern central que executi les inversions pendents en Rodalies i traspassi competències

També s'aprova habilitar a L'H més parcs per a la pràctica esportiva de la cal·listènia

Els grups polítics representants a l’Ajuntament han aprovat unànimement durant el Ple de setembre una moció a proposta d’ERC per exigir al Govern central que executi les inversions pendents en la xarxa de Rodalies. El text també insta a l’executiu espanyol a transferir les competències sobre el servei i sobre les infraestructures a la Generalitat. Ciutadans i PP, però, han rebutjat aquest punt. 

Segons ha manifestat el portaveu republicà, Antoni Garcia, la manca d'inversió en Rodalies i els incompliments "són un despropòsit". "El pla 2008-2015 amb una inversió de 4.300 M€, només es va executar en un 13%. I dels 2.100 M€ anunciats entre 2016-2020, només s'ha executat el 40%. Per això demanem que el govern espanyol executi les inversions pendents per assolir una xarxa de qualitat de Rodalies, complint els terminis acordats, i completi íntegrament el traspàs, acompanyat dels recursos necessaris. Recursos que paguem els catalans", ha dit.

També a iniciativa d'ERC, s'ha aprovat per unanimitat commemorar l’any vinent el 50è aniversari de la mort de Tecla Sala Miralpeix, qui el 1913 va instal·lar una fàbrica tèxtil a L’Hospitalet. La cotonera arribaria a ser una de les més importants de Catalunya amb 1.200 treballadors, la majoria dones. El text demana organitzar activitats durant el 2023 per recordar la seva figura i difondre la seva història i la seva contribució a favor de les dones i la igualtat.

La Tecla Sala va destacar pel seu lideratge i innovació i es va caracteritzar per cuidar dels seus treballadors, millorant les seves condicions de vida, amb unes condicions d’igualtat absolutament desconegudes a l’època", ha explicat la regidora d’ERC Lluïsa Carmona.

Altres dues mocions a proposta de Ciutadans també s’han aprovat. La primera proposa l'adhesió de l'Ajuntament al 21 d'agost, Dia Internacional de Commemoració i Homenatge a les víctimes del terrorisme. I la segona, planteja preveure una partida dins el pressupost municipal de 2023 per habilitar un parc per a la pràctica esportiva de la cal·listènia a la ciutat. Segons el portaveu, Miguel Garcia, «portem al ple una reivindicació de 300 veïns que han recollit signatures i demanen aquestes instal·lacions en espais oberts».

La regidora d’Esports, Maite Revilla ha dit que es farà un estudi per instal·lar les estructures necessàries per fer aquest esport en diferents zones de la ciutat. I ha recordat que a l’actualitat el parc de les Planes compta amb aquestes instal·lacions.

A proposta de LHECP s'han aprovat tres mocions. La primera, en defensa d'una formació professional digna i de qualitat i per garantir-ne l'accés a tothom. El text demana «més places, una millor planificació amb tota la comunitat educativa, implicació de l'Ajuntament, reforç de l'orientació a l'alumnat de Secundària».

Segons ha anunciat el regidor d’Educació, David Quirós, a les pròximes setmana es posarà en marxa d’Oficina Tècnica de l’FP a L’Hospitalet per tal de coordinar les accions del pla estratègic L’H FP 365.

La segona moció dels Comuns, aprovada per unanimitat, planteja adherir-se a la xarxa de punts liles i al protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d'oci del Departament d'Interior, així com assegurar la presència dels punts liles o violetes a les festes majors i a altres esdeveniments de la ciutat.

I la tercera proposta, insta al Departament d'Educació a adequar amb urgència els mòduls provisionals i l'edifici d'acollida de les classes d'Infantil de l'Institut Escola Maria Miret i dotar-lo de recursos i del personal docent necessaris. També s’insta al Govern a complir amb els compromís per rehabilitar les escoles del pla d’urgència. La portaveu del grup, Ana González, ha desitjat que «aquesta sigui la darrera vegada que ho demanem».

Finalment, el Ple ha aprovat dos textos presentats pel PP. El primer, aprovat parcialment, insta el Govern municipal a elaborar i executar un pla de millora a l’entorn de l'Hospital Universitari de Bellvitge que inclogui un pla de neteja, arreglar les voreres, la poda de l'arbrat i la instal·lació de mobiliari urbà. La segona moció demana al Govern local reforçar els controls sobre els clubs i associacions cannàbiques del municipi perquè aquests no esdevinguin llocs de tràfic i consum de substàncies il·legals.