Dos anys després de ser la primera persona a Catalunya en rebre la vacuna de la Covid, la Josefa Pérez, ha estat avui la primera a rebre la quarta dosi, a la residència de gent gran de la Feixa Llarga. Amb ella comença la vacunació de les persones que viuen en residències, majors de 80 o amb malalties de risc. Per als menos de 60 anys, no es considera necessària.

La Josefa Pérez (91 anys), la Paquita Bonillo (84 anys) i la Josefa Martínez (87 anys) han estat les primeres persones de Catalunya en rebre la quarta dosi de la vacuna contra la covid. Una campanya que s’adreça, en primer lloc, a les persones majors de 80 anys que viuen en residències i els professionals que en tenen cura d’elles.

Carmen Cabezas, secretària de Salut Pública, ha especificat que “aquesta és una vacuna adaptada, bivalent, per tant, té la soca original de Wuhan i també l’última variant d’òmicron BA4-BA5″.

Una vegada els majors de 80 anys residents i les persones de risc estiguin vacunades, el centres d’atenció primària es posaran en contacte amb els següents grups d’edat perquè acudeixin al seu CAP. Per als menors de 60 anys, no es considera necessària.

Josep Maria Argimon, conseller de Salut ha assenyalat que “volem començar la campanya des de la normalització. No ha de ser ràpida. Però si la situació canviés, estem preparats per activar els mecanismes de rapidesa i d’espai perquè tenim la capacitat”.

Una altra diferència respecte a la primera dosi d’ara fa dos anys, és que es subministra simultàniament amb la de la grip. I és que segons s’ha explicat “amb el finançament públic es dona cobertura per a la grip a les persones majors de 60 anys o amb malalties de risc. Que són els mateixos criteris que per a la Covid.”

El Departament de Salut compta amb 900.000 mil dosis de Pfizer i Moderna per a la primera setmana. I confia a incloure nous fàrmacs com la vacuna Hipra una vegada rebi l’aprovació de l’Agència Europea de Medicaments