ERC presentarà tres mocions en el proper ple municipal. A la primera d’elles, els republicans demanen al Govern de l’Estat que completi íntegrament el traspàs del servei de Rodalies, més inversions i la millora del sistema ferroviari català. A la segona de les mocions, ERC insta a l’Ajuntament a donar suport a l’aprovació de l’acord social per l’amnistia i l’autodeterminació. Els republicans presenten una tercera moció per la commemoració del 50è aniversari de la mort de la Tecla Sala. 

ERC demana el traspàs de Renfe a la Generalitat i més inversions i millores al sistema de Rodalies. Els republicans exigeixen la millora dels sistema ferroviari català per assolir una xarxa de qualitat. Antoni Garcia, portaveu del grup municipal, ha assegurat que “els més de 400.000 usuaris que utilitzen diàriament rodalies per anar a treballar o estudiar estan farts dels retards i del servei deficient”. Segons Garcia, “l’estat espanyol no inverteix en rodalies, i no millora aquests serveis per tal que els ciutadans puguin tenir una mobilitat adequada a les seves necessitats. El 2008, des del govern central es va anunciar que s’invertirien més de 4000 milions d’euros en millorar la xarxa de rodaliesperò estem al 2022 i només s’han executat un 13% d’aquestes inversions”.

A la segona de les mocions, ERC insta a l’Ajuntament a que doni suport a l’aprovació de l’acord social per l’amnistia i l’autodeterminació. Antoni Garcia ha explicat que “a Catalunya hi ha una amplia majoria social que està a favor del dret a decidir, de la amnistia i de la fi de la repressió. Demanem a l’Ajuntament que se sumi a aquest acord per l’autodeterminació que s’està impulsant des de diferents entitats municipalistes i organitzacions socials i sindicals d’arreu del país, i també des del govern de la Generalitat”.

ERC presenta una tercera moció on sol.licita que l’Ajuntament impulsi els actes de commemoració del 50è aniversari de la mort de la Tecla Sala.