Es tracta d’un programa gratuït per a ajudar a persones que es troben en situació d’atur a trobar una feina amb eines d’orientació laboral i digitals. Les persones interessades poden fer la inscripció de formal presencia al Gornal Activa o aquí, fins el 26 de setembre. En parlem a l’Entrevista de l’Informatiu.

Al programa “Llançadores Conecta Empleo” poden participar segons ha explicat Mariana Reyna, responsable Lanzadera Conecta Empleo a L’Hospitalet, “homes i dones en situació d’atur d’entre 18 i 60 anys amb qualsevol nivell d’estudis de qualsevol sector laboral, amb o sense experiència. Tot i que tenen prioritat aquelles persones amb risc d’exclusió social”. S’ofereix de manera gratuïta fins a un màxim de 30 persones.

A l’edició anterior que va finalitzar el mes de juliol, un 43,33% ha obtingut una feina per compte aliè i un 6,67% ha iniciat una formació reglada durant el programa. Els assistents valoren molt positivament el projecte, amb una puntuació de més de 4,5 punts (sobre 5) en aspectes com el contingut, el suport de l’equip tècnic, les sessions grupals i els tallers i les competències digitals adquirides.

L’actual Llançadora començarà al mes d’octubre i s’allargarà fins el març de 2023. “El programa és molt innovador des del punt de vista social amb tècniques i metodologies molt interessants, sobretot tenint en compte la transició digital de moltes professions”. Reyna ha afegit que en aquest procés “els acompanya un tècnic que els dóna suport amb els currículums, la preparació d’entrevistes o la intel•ligència emocional. També hi ha també un tècnic d’intermediació per rastrejar ofertes d’empreses i un d’alfabetització digital”. Els participants es reuneixen varies vegades a la setmana i tenen l’assessorament de tots aquests especialistes.

Aquesta iniciativa està impulsada per a Fundación Santa María la Real i  Fundación Telefónica; amb el cofinançament del Fons Social Europeu i la col•laboració de l’Ajuntament de la ciutat.

Aquesta és la quarta edició de la Llançadora i la mitjana d’inserció laboral durant aquests anys ha estat del 60%.