Les brigades municipals netegen a fons les voreres i la calçada; s’eliminen els grafits de les façanes dels immobles i del mobiliari urbà, i s’actuen en contenidors, clavegueram i papereres. Al llarg de 2022, s’estan fent actuacions de neteja intensiva a dos districtes cada mes, el pròxim serà Pubilla Cases.

Des de primera hora del matí una brigada s’esmera en la neteja a l’avinguda Carmen Amaya. L’acció Net i polit se centra aquesta segona quinzena d’agost als barris de Bellvitge i Gornal. Entre el 16 i el 31 d’agost són objecte d’una actuació integral de neteja viària la rambla de l’avinguda de Carmen Amaya i el passeig de l’avinguda de la Mare de Déu de Bellvitge.

 Amb l’actuació municipal de reforç a la neteja viària es netegen a fons les voreres i la calçada i s’eliminen els grafits de les façanes dels immobles i del mobiliari urbà. L’acció s’acompanya d’altres intervencions a l’espai públic, com la revisió de l’estat de les papereres, la neteja de les ubicacions dels contenidors i el clavegueram i la retirada de les herbes que creixen a terra.
 
Neteja intensiva a tots els barris
 
Al llarg de 2022 s’estan fent actuacions de Net i polit a dos districtes de la ciutat cada mes. A principi de setembre el servei es centrarà en el barri de Pubilla Cases. L’Ajuntament ha reforçat els darrers anys el servei de neteja viària, especialment durant els mesos d’estiu, amb equips de neteja de grafits, d’aiguabatre i d’escombrada, i millores en el servei de recollida de mobles i el sistema de neteja dels contenidors.
 
L’Ajuntament va iniciar l’any 2016 la iniciativa Net i polit a l’avinguda de Severo Ochoa i als carrers dels voltants, al barri de Pubilla Cases. Des del consistori informen que s’han fet una trentena de campanyes a tots els barris, que han arribat a més d’un centenar de carrers i espais d’arreu de la ciutat considerats zones prioritàries d’actuació. Aquestes accions es van potenciar especialment durant l’any 2021, amb un total de 90 jornades intensives de neteja que van tenir un cost de 235.000 euros.