L’associació Amics del Camí de Sant Jaume de l’Hospitalet es prepara per aquest any Jacobeu i tornar a fer via per arribar a Santiago, o gaudir dels diferents trams que ho componen. 

Només a Catalunya hi ha uns quinze trams acreditats oficialment com a Camí de Santiago. Una ruta que congrega a milers i milers de peregrins any rere any, especialment quan es tracta d’any Jacobeu, com és aquest 2022. Aquesta tradicional ruta compta amb molts adeptes a la ciutat. A l’associació hi ha divuit socis, amb edats compreses entre els 45 i 70 anys, amb una llarga trajectòria. Un exemple és el seu president, en Jordi Font, que enguany ho farà per dinovè cop.

Així, si estan pensant a fer el camí de Santiago, des de l’entitat els brindaran tota la informació necessària i l’acreditació per poder accedir als albergs oficials per descansar. Des de l’entitat reiteren el valor cultural i social del camí i recorden que des de l’Hospitalet hi ha un punt de sortida. Per això demanaran a l’Ajuntament que “senyalitzi de forma visible i com es mereix el pas del camí per Hospitalet, des de la Pinça a Santa Eulàlia, fins al parc de la Remunta”.

Una experiència vital que els peregrins valoren de diferent manera, segons les seves circumstàncies personals i el moment vital en el qual es troben, tal com assenyala el tressorer de l’entitat, Jordi Figueroa, que ja ha perdut el compte dels cops que ha fet el camí.

Des de l’entitat recorden que els peus són el teu mitjà de transport, i per això els has de cuidar al màxim, així com aplicar sentit comú a l’hora de planificar les rutes. Una aventura que, tal com assenyalen, tothom qui la viu, la repeteix, ja que l’objectiu no és arribar al final, sinó gaudir del camí.