Dins del pla especial de seguretat UNTOS, els cossos policials que actuen a la ciutat han realizat aquest dijous un nou ampli operatiu desplegat en determinades zones de Pubilla Cases i Florida. D’altra banda, la Unitat Especial d’Intervenció de la Guàrdia Urbana es prepara per combatre els botellots un nou cap de setmana.

L’operatiu s’ha saldat, segons han informat els Mossos d’Esquadra, amb dues detencions (una per recerca i detenció per furt i l’altra per falsedat documental), 153 identificacions de persones, 10 denúncies a establiments per diverses infraccions i dues actes per arma prohibida i per tinença d’un objecte contundent.

El desplegament policial s’ha dut a terme a la plaça Eivissa, l’avinguda de Severo Ochoa, el carrer de Luarca, l’avinguda de Catalunya amb carrer de Teide i l’avinguda de Catalunya a l’alçada dels Blocs Florida.

El pla d’actuació integral UNTOS és un pla de xoc que s’insereix en l’Aliança per la convivència i que té per objectiu millorar el nivell de convivència i seguretat a la ciutat.

Aquest pla específic està en marxa des del 2 de juny a les zones dels Blocs de la Florida, l’avinguda de Severo Ochoa i les places d’Eivissa i de la Llibertat i en les tres primeres setmanes de funcionament la Guàrdia Urbana ha realitzat 436 intervencions a partir dels requeriments de la ciutadania.

El pla especial de seguretat d’estiu en aquests quatre espais de la ciutat s’allargarà fins a l’11 de setembre.

Control de botellots

D’altra banda, la Unitat Especial d’Intervenció de la Guàrdia Urbana es manté en alerta per controlar els botellots. Només el cap de setmana passat tant la nit del divendres com la nit del dissabte van desallotjar unes 400 persones que feien botellot al carrer de la Riera dels Frares. A més es van interposar denúncies per música alta al conductor d’un vehicle i per consum d’alcohol a la via pública. També al carrer Saurí amb av. Fabregada es van fer 12 denúncies per consum d’alcohol i es va dur a terme la detención d’una persona per atemptar contra els agents.