Taquilla Inversa Resum Estiu (5) Reproduir video

12-08-2022 Taquilla Inversa Resum Estiu (5)

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 12-08-2022

  12-08-2022

  Taquilla Inversa Resum Estiu (5)

 • Video: 11-08-2022

  11-08-2022

  Taquilla Inversa Resum Estiu (4)

 • Video: 10-08-2022

  10-08-2022

  Aula L'H Resum d'estiu (3)

 • Video: 07-08-2022

  07-08-2022

  Veïns - Programa especial monogràfic sobre la "Història de la migració a L'H"

  Documental de l'historiador Quim Solias

 • Video: 06-08-2022

  06-08-2022

  Veïns Resum Estiu (4)

 • Video: 05-08-2022

  05-08-2022

  Taquilla Inversa Resum Estiu (3)

 • Video: 04-08-2022

  04-08-2022

  Taquilla Inversa Resum Estiu (2)

 • Video: 03-08-2022

  03-08-2022

  Aula L'H Resum d'estiu (2)

 • Video: 02-08-2022

  02-08-2022

  Veïns Resum Estiu (3)

Les biblioteques obren a la tarda durant l'agost

Tecla Sala i La Bòbila amenitzen la calor amb diferents exposicions

David Romero, Premi Desplante 2022 de flamenc

L'hospitalenc ha estat guardonat al Festival Internacional de Cante de Las Minas, a Múrcia

Gerard Sevillano, incorporació de renom per al CB L'Hospitalet

L'aler procedeix del Girona, equip amb què enguany ha aconseguit l'ascens a ACB

La Salamandra acollirà la primera edició del festival 'Fanàtik' de música en català

El 2 i 3 de setembre Hospitalet reunirà el millor del pop-rock i de la música urbana

L'Hospital de Bellvitge dona menús a entitats socials de la ciutat

Àpats i plats envasats sense obrir es destinaran a persones en situació de vulnerabilitat

Entren en vigor les mesures estatals d'estalvi energètic

El comerç ha de tenir l'aire condicionat a 27 graus i les portes tancades

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 29. 06. 2022

El Parc de la Marquesa es vesteix amb els colors de l'arc de Sant Martí

Les entitats LGTBI+ valoren la primera festa Pride L'H com a celebració reivindicativa per guanyar visibilitat a L'H

El Parc de la Marquesa es va convertir ahir, Dia de l'Orgull, per primer cop en el lloc de trobada i de festa del col·lectiu LGTBI+. El primer Pride L’Hospitalet arrencava amb activitats infantils i juvenils, un col.loqui sobre la diversitat sexual i la lectura d’un manifest que recull el clam de L'Hospitalet per equiparar drets i avançar en el reconeixement de llibertats individuals.

Laura García, regidora d’Igualtat i LTBI, ha destacat que “per primer cop fem el Pride L’H, una celebració més visible i reivindicativa a peu de carrer amb els veïns i veïnes, per així continuar lluitant pels drets del col.lectiu, per les llibertats i la igualtat d’oportunitats, i també per posar al centre el 28 de juny, dia de l'Orgull, que portem molts anys reivindicant des de l'Ajuntament".

De la seva banda, Javier Garrigós, president de L’H Orgull, ha assegurat que “cal donar visibilitat al col.lectiu i que els hospitalencs coneguin que existeixen associacions i entitats que lluiten pels drets LGTBI a la ciutat". A més ha destacat que recentment s’ha signat un conveni per tenir una oficina LGTBI a L'Hospitalet "un espai segur, inclusiu, on poder fomentar la conscienciació d’igualtat afectiva sexual i de gènere”. 

De la seva banda, Isabel Serrano, de l’Associació Feminista Bruixes, ha assenyalat que “és un orgull per a la ciutat tenir aquest tipus de celebracions que combina la part més seriosa com és la defensa dels drets del col.lectiu LGTBI, amb la part festiva de celebració i visibilització, un còctel perfecte per aconseguir un Dia de l’Orgull complet”.

Des de l’Associació L’H Orgull han assenyalat que cal continuar lluitant i defensant els drets conquerits i denunciant els discursos d’odi que es continuen produint contra el colectiu LGTBI. Javier Garrigós, ha afegit que “hi ha un retrocés per l’aparició del discurs d’odi sobretot per part dels partits d’extrema dreta. Per això s’ha de continuar lluitant contra les agressions LGTBI fòbiques. D’altra banda hem donat un pas endavant amb l’aprovació de la llei trans, però s’ha de seguir treballant”.

La Festa Pride és una de les múltiples activitats que durant tot el mes s'estan fent a la ciutat a favor del col.lectiu LGTBI+

Reaccions davant la polèmica per la retirada d'una bandera LGTBI+ a Pubilla Cases

Aquest 28 de juny a la ciutat també ha arribat envoltat de polèmica. La retirada d'una bandera LGTBI+ durant la Festa Major de Pubilla Cases ha seguit generant reaccions. Recordem que l’entitat L’HOrgull apunta a la regidora del Districte V, Lola Ramos, com la persona que va donar la instrucció per retirar-la. En conseqüència, l'entitat ha presentat una reclamació davant la Síndica de Greuges de L'Hospitalet per esclarir els fets i demanen que es depurin responsabilitats.  

En resposta a la polèmica, la regidora d'Igualtat i LGTBI, Laura García Manota, ha volgut deixar clar que "estem orgullosos de la bandera LGTBI+ que representa aquest Ajuntament, penso que el Dia de l’Orgull s’ha de centrar exclusivament en el col.lectiu i el consistori ha d'estar al costat d’ells i d'elles. La nostra resposta és molt clara: apostem pels colors de l’arc de Sant Martí de la bandera LGTBI+, i no tenim cap problema. Tot el contrari”.

Des d'ERC, han emès un comunicat on mostren "preocupació" pel que qualifiquen "maniobres per amagar i censurar la lluita LGTBI i els actes que promouen el respecte a la diversitat dins les festes majors". També diuen sentir-se "encara més preocupats pel silenci incomprensible del govern i l'alcaldessa Núria Marín". En aquest sentit, el regidor republicà Xavier Mombiela ha manifestat que "confiem que rectifiquin, perquè és inacceptable que a l'Ajuntament es tolerin aquestes actituds i comportaments clarament LGTBI-fòbics". Mobiela també lamentat que el govern de la ciutat opti per penjar a la façana de l'Ajuntament un cartell amb les activitats LGTBI+ i declini penjar la bandera LGTBI al balcó. "La bandera representa un símbol, i la seva invisibilització o menysteniment també ho és envers els drets LGTBI i la lluita que representa", diu.

La façana de l'edifici consistorial es va il·luminar ahir amb els colors de l'arc de St Martí.