Taquilla Inversa Resum Estiu (5) Reproduir video

12-08-2022 Taquilla Inversa Resum Estiu (5)

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 12-08-2022

  12-08-2022

  Taquilla Inversa Resum Estiu (5)

 • Video: 11-08-2022

  11-08-2022

  Taquilla Inversa Resum Estiu (4)

 • Video: 10-08-2022

  10-08-2022

  Aula L'H Resum d'estiu (3)

 • Video: 07-08-2022

  07-08-2022

  Veïns - Programa especial monogràfic sobre la "Història de la migració a L'H"

  Documental de l'historiador Quim Solias

 • Video: 06-08-2022

  06-08-2022

  Veïns Resum Estiu (4)

 • Video: 05-08-2022

  05-08-2022

  Taquilla Inversa Resum Estiu (3)

 • Video: 04-08-2022

  04-08-2022

  Taquilla Inversa Resum Estiu (2)

 • Video: 03-08-2022

  03-08-2022

  Aula L'H Resum d'estiu (2)

 • Video: 02-08-2022

  02-08-2022

  Veïns Resum Estiu (3)

David Romero, Premi Desplante 2022 de flamenc

L'hospitalenc ha estat guardonat al Festival Internacional de Cante de Las Minas, a Múrcia

Gerard Sevillano, incorporació de renom per al CB L'Hospitalet

L'aler procedeix del Girona, equip amb què enguany ha aconseguit l'ascens a ACB

La Salamandra acollirà la primera edició del festival 'Fanàtik' de música en català

El 2 i 3 de setembre Hospitalet reunirà el millor del pop-rock i de la música urbana

L'Hospital de Bellvitge dona menús a entitats socials de la ciutat

Àpats i plats envasats sense obrir es destinaran a persones en situació de vulnerabilitat

Entren en vigor les mesures estatals d'estalvi energètic

El comerç ha de tenir l'aire condicionat a 27 graus i les portes tancades

El CB L'Hospitalet segueix dissenyant la plantilla 2022/2023

Amb tres incorporacions ja anunciades, l'Hospi treballa en dos fixatges més

 • Setena onada, també a L'H?

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 29. 06. 2022

Setena onada, també a L'H?

Augmenten els ingressos i les UCI es matenen encara amb baixa ocupació

Les noves variants BA.4 i BA.5 de l’Omicron també s’estan deixant notar a L’Hospitalet. El nombre de positius fa setmanes que creix i, tot i que encara es desconeixen les dades dels darrers dies, el risc de rebrot es troba en 431 i la velocitat de propagació en el 1,44. Els ingressos a l’Hospital de Bellvitge han augmentat però les UCI es mantenen encara amb baixa ocupació. 

La setena onada ha arribat també a L’Hospitalet que registra unes dades molt similars a les de la mitjana de Catalunya. Tot i això, altres ciutats de l’àrea metropolitana, com Barcelona, el Prat o Esplugues registren una major incidència de la Covid en la darrera setmana.

Però les dades de casos positius, unes 500 a la setmana a la ciutat segons dades del 20 de juny, no són les més rellevants en aquesta ocasió. En primer lloc perquè només es fan proves diagnòstiques a les persones majors de 60 anys, a les persones de risc i al personal de l’àmbit de la salut. Així doncs, és segur que el nombre d’infectats és molt superior al que donen les estadístiques del web Dades Covid.

Si que és rellevant l’efecte dels contagis en el sistema sanitari. En aquests moments les persones ingressades a l’Hospital de Bellvitge per Covid són 89: 75 a unitats convencionals; 8 a semicrítics i 6 a les UCI. Si bé els ingressos han augmentat en les darreres setmanes, les UCI encara es mantenen amb baixa ocupació. Cal considerar que en el moment àlgid de la sisena onada, al gener, el nombre de persones ingressades a la UCI va arribar a la cinqüentena.

Pel que fa a la tipologia dels pacients ingressats, es tracta majoritàriament de persones més grans de 60 anys i amb patologies prèvies.

També l’atenció primària està notant la setena onada. La darrera dada registrada (del 20 de juny) indicava que s’atenien per covid prop de 500 persones al dia. Una xifra que segur serà ara més alta. La conselleria de Salut va informar que l’atenció primària a tota Catalunya havia atès el passat dilluns a 18.000 persones. Tot i això, és encara una xifra lluny de les 110.000 persones diàries que es visitaven al gener, durant l’onada anterior.

La conselleria, però, alerta que malgrat les dades no són alarmants, sí que poden ser preocupants perquè coincideixen amb el període vacacional de part del personal sanitari.

Com evolucionarà la setena onada?

Pel que fa al pic d’aquesta setena onada, Clara Prats, investigadora del BIOCOM-SC de la UPC, ha informat que l’escenari més favorable situa el pic en la primera setmana de juliol però que encara està pendent d’analitzar-se l’efecte Sant Joan, que el podria endarrerir dues setmanes, amb la qual cosa arribaria entre la segona i la tercera setmanes de juliol.

La variant BA.5 està classificada d’alt risc de transmissibilitat, tot i que la gravetat de la malaltia és menor. Un exemple de com evoluciona la nova variant el podem trobar a Portugal, on al maig ja es va generalitzar com la variant majoritària. En aquest país la setena onada a hores d’ara ja es troba de baixada.

A Catalunya, la conselleria de salut no preveu noves restriccions per frenar el contagi. Si que recorda la necessitat de portar mascareta al transport públic i recomana que les persones infectades la portin sempre que sigui possible.

Què cal fer si un test d’antígens fet a casa és positiu

En aquests moments, la majoria dels contagis es detecten amb un test d’antígest realitzat a casa. La prova es pot adquirir per menys de tres euros a les farmàcies i en pocs minuts aporta el resultat.

En cas de ser positiu asimptomàtic no cal fer quarantena i es pot fer vida normal, si bé es recomana no mantenir contacte amb persones de risc i fer servir la mascareta en tot moment.

En cas de tenir símptomes, es pot acudir al CAP o trucar al 112. Ja no és possible formalitzar la baixa mèdica de forma automàtica.

Els principals símptomes de les noves variants d’Omicron són mal de cap i de coll, mucositat, tos, cansament i febre. En alguns casos s’han detectat pacients que patien també vòmits i diarrees.

La tercera dosi de la vacuna, una bona forma d’augmentar la immunitat

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha explicat que les noves variants de l’òmicron, la BA.4 i la BA.5, ja són majoritàries a Catalunya. Segons les autoritats sanitàries, aquesta mutació de la covid té un major escapament a les vacunes, el qual, unit a la pèrdua d’immunitat natural de les persones que es van infectar durant la sisena onada, ha fet augmentar els casos de covid.

Per això la conselleria de Salut recomana posar-se la dosi de reforç, ja que multiplica per 10 els anticossos i és un bon estímul immunitari. En aquests moments hi ha un punt permanent de vacunació al recinte de Fira de Barcelona.