A partir d’aquesta setmana els ciutadans dels barris del nord de L’Hospitalet pendent d’una operació de pròtesi de genoll seran intervinguts a l’Hospital General i no pas a l’hospital Moisès Broggi de de Sant Joan Despí com venia passant des de feia anys. 

Tal i com van anunciar el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, durant la darrera visita a l’Hospital General, aquest servei sanitari recuperarà l’activitat quirúrgica progressivament a mesura que s’enllesteixi la remodelació dels seus 8 quiròfans per adaptar-los a la nova normativa hospitalària. Això afavorirà que els ciutadans dels barris del nord puguin tornar a ser operats a L’Hospitalet i evitin el desplaçament fins al Broggi, de Sant Joan Despí, com venien reivindicant entitats i Ajuntament.

Les operacions de pròtesis de genoll van a càrrec de l’equip mèdic liderat per Pablo Fernández, cirurgià ortopèdic i traumatòleg i Cap de la Unitat de Genoll del Consorci Sanitari Integral.

En aquests moments, el bloc quirúrgic que ha entrat en funcionament està format per 6 sales d’intervencions i al llarg del mes de juliol s’enllestiran les obres de dues noves sales. Al mateix temps que comença l’activitat quirúrgica també és previst habilitar la unitat de reanimació postoperatòria amb 12 llits.

A banda de les obres d’adequació dels quiròfans, l’Hospital General de L’Hospitalet també té previstes altres actuacions de millora, com l’obertura de cirurgia sense ingrés, les obres de la qual començaran al setembre, i a mig termini una nova planta d’hospitalització amb 30 nous llits

L’Hospital General de l’Hospitalet forma part del Consorci Sanitari Integral, una entitat pública participada majoritàriament pel Servei Català de la Salut, els ajuntaments de Sant Joan Despí i l’Hospitalet de Llobregat, el Consell Comarcal del Baix Llobregat i la Creu Roja. Va obrir les portes el novembre de 1971 amb el nom d’Hospital de la Creu Roja, a iniciativa d’aquesta institució per donar assistència sanitària a la ciutat.

L’Hospital General pertany a la Xarxa d’Hospitals d’Utilització Pública (XHUP) de Catalunya i és un centre proveïdor del Servei Català de la Salut. S’ubica en un edifici de 18.000 metres quadrats distribuïts en set plantes. A efectes d’organització i de gestió, funciona de manera coordinada i compartida amb l’Hospital Sociosanitari de l’Hospitalet i l’Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi.

(Imatges d’arxiu)