En un comunitat, l’entitat L’HOrgull anuncia que presentaran la corresponent reclamació davant la Síndica de Greuges davant la retirada de la bandera LGTBI+ de la festa major de Pubilla Cases.  LHOrgull critica que la regidora dels districtes IV i V, Lola Ramos, “invisibilitza la lluita del col•lectiu LGTBI+” amb aquestes accions. La regidora d’Igualtat,  Laura García, ha dit que estan molt orgullosos de la bandera LGTBI que representa a l’Ajuntament.

L’HOrgull ha denunciat que el passat divendres 17 de juny la regidora dels districtes IV i V, Lola Ramos, va exigir la retirada de la bandera LGTBI+ de l’escenari de la festa major del barri de Pubilla Cases, al•legant que s’havien rebut queixes. A més, aquesta mateixa entitat també ha alertat que algunes de les activitats reivindicatives i sobre la diversitat afectiva, sexual i de gènere s’han obviat o amagat de la difusió realitzada de la festa major.

En declaracions a l’espai de L’Entrevista de l’Informatiu, Javier Garrigós, president de L’HOrgull, assegura que per tot plegat han “denunciat a la regidora del districte, Lola Ramos. Quan es van plantejar les activitats per a la festa major del barri, des de la comissió de festes, de la qual també formem part, es va decidir com altres anys col•locar una bandera a l’escenari i fer diferents activitats relacionades amb el col•lectiu. Divendres es va col•locar la bandera i es va fer la lectura d’un contacontes per a nens”.

Garrigós segueix explicant que unes hores més tard “la regidora em va citar per traslladar-me un seguit de queixes del contacontes per inadequats i ens demanava que retiréssim la bandera LGTBI. Diumenge, hi va haver uns monòlegs també de temàtica LGTBI i la gent present em comenta el malestar de Ramos durant les actuacions”. 

El president de L’HOrgull ha assegurat que han denunciat els fets “davant de la Síndica de Greuges i han emès un comunicat on demanen una rectificació o bé la dimissió d’aquesta regidora”.  

En aquest sentit, L’HOrgull           reconeix que el Ple de l’Ajuntament ha aprovat diferents mocions i declaracions institucionals reivindicant la lluita del col·lectiuLGTBI+, i en conseqüència considera que “les actituds de la regidora Lola Ramos van en contra del consens i els acords aprovats”.

Per últim, des de l’associació agraeixen el suport d’ERC i de LHECP davant els fets i l’interès que han demostrat. Esquerra Republicana va formular una pregunta al Ple del mes de juny per conèixer els motius de la retirada de la bandera LGTBI+ i exigir un compromís ferm per la lluita dels drets LGTBI+, i des d’En Comú Podem també han anunciat que demanaran explicacions.