El sector hoteler de L’Hospitalet entoma amb perspectives esperançadores la temporada estiuenca, tot confiant que es confirmi la sensació que la població tindria moltes ganes de tornar a viatjar i fer turisme, una vegada ja han quedat enrere les restriccions de mobilitat per la Covid. El el pic de l’estiu, l’ocupació mitjana es podria situar al voltant del 80%.

El Gremi d’Hotels de Barcelona preveu un 80% d’ocupació, gràcies a la recuperació del turisme estranger. El seu representant a L’Hospitalet, Josep Maria Huguet, ha assenyalat que “es nota que tant a Barcelona com a L’Hospitalet hi ha molt de turisme i cal tenir en compte que a l’agost i el setembre es tornaran a posar en marxa totes les fires”.

A la plaça Europa, l’hotel Porta Fira, de 4 estrelles superior, ja té un 50% de reserves per al mes de juliol, i preveu que durant el juliol i l’agost arribarà a una ocupació del 80%.

La directora de l’hotel, Ana García Segura,  ha recordat que un aspecte favorable d’aquest estiu “es el congrés mundial de cardiologia que portarà a Barcelona quasi 40.000 metges d’arreu del món a finals del mes d’agost i això farà que sigui un mes d’agost atípic, particularment favorable”.

A l’hotel Porta Fira diuen estar recuperant tant les tarifes prèvies a l’esclat de la pandèmia, com el seu perfil de clientela més habitual: professionals del món dels negocis i assistents a fires i congressos. Però també haurien aconseguit retenir públic familiar que durant la pandèmia va venir per primera vegada per fer turisme en estades curtes.

Segons Ana García Segura, les “escapades de cap de setmana, els ponts festius, els festivals, etc. ens permeten mantenir aquest turisme familiar que vam ser capaços d’atraure durant la pandèmia”. Un aspecte que es deixaria notar en el fet que “les habitacions dobles, triples i quàdruples continuen tenint molt bona demanda entre les famílies, sobretot a l’estiu”.

Justament, aquest perfil de turista és el que predomina en hotels de mitjà format i de caràcter més urbà. Josep Maria Huguet, que també està al capdavant de l’hotel Madanis, de Collblanc, ha explicat que “al nostre hotel, per exemple, tenim molts francesos i també d’arreu, així que dira que tant L’Hospitalet com Barcelona estem en un bon moment”.

I tot i que les tarifes ha tornat als nivells anteriors a l’esclat de la pandèmia, les empreses hoteleres coincideixen a assenyalar el neguit que suposa que l’encariment de costos per la pujada generalitzada del preu de l’electricitat, els combustibles i dels productes bàsics doni com a resultat un bon índex d’ocupació, però amb poc marge de beneficis