L’estiu ha arribat a l’Hospitalet. Per celebrar-ho, la ciutat serà escenari de diverses activitats culturals que s’emmarquen dins de la Summer Experience, una iniciativa amb la que es pretén arribar a tots els barris i apropar la cultura a tothom. El Festival de Danses Urbanes al Pavelló Municipal d’Esports Juan Antonio Bastante ha estat el primer esdeveniment.

 L’Hospitalet celebra una nova edició del Summer Experience, una proposta d’activitats lúdiques i culturals que tindran lloc durant els mesos de juny i juliol a tots els districtes de la ciutat. El tret de sortida ha estat aquest festival de danses urbanes on més de noranta joves de diversos municipis han exhibit les seves habilitats de ball i compartit la seva passió pel break-dance.

L’activitat celebra la seva disena edició i l’Amadeo Rojo, cap d’Unitat de Joventut de l’Hospitalet, valora positivament la rebuda que aquesta competició segueix tenint: “és un festival  que sempre atreu a molts ballarins, de l’Hospitalet i de la zona i, fins i tot, de fora de Catalunya”. L’objectiu de l’activitat és “generar espais de particpació per a joves i fomentar el seu talent”, segons Rojo.

A la competició, organitzada per la Oficina Jove, ha estat el públic qui, amb els seus aplaudiments, ha decidit quin grup avançava a la final. Molt d’entrenament i concentració abans de sortir a l’escenari, tant pels ballarins més professionals com per aquells que competien per primer cop.
La Iraia Castillo, integrant del grup ‘Miraia’ explica emocionada que és el primer cop que participa en una batalla de dansa. Durant més d’un any ha practicat diverses passes amb les seves companyes per exhibir-les en públic. “Ha estat una experiència fantàstica perquè és una oportunitat per ensenyar les passes que has anat aprenent al llarg d’aquests mesos”, comenta.

El festival de danses urbanes ha esdevingut un espai on els ballarins, a banda d’exhibir el seu talent, han pogut conèixer i interactuar amb altres joves amb les mateixes afinitats. Per a molts participants, el festival no és només una competició sinó una oportunitat per compartir bons moments amb els seus companys.
“És un moment on gaudeixes amb els companys”, diu el Toni, membre del grup ‘La Trinidad’. “No només es tracta de competir sinó de jugar i passar-s’ho bé” afirma aquest ballarí, que ja ha participat en anteriors edicions.

El festival de danses urbanes és la primera d’un cicle d’activitats que s’allargarà fins el 22 de juliol, tot un mes on tindran lloc més de setanta actuacions relacionades amb les arts escèniques: circ, teatre, dansa i música en directe, als sis districtes de l’Hospitalet.