Alternativa d’Esquerres de LHospitalet posa fil a l’agulla de cara a les eleccions municipals del maig, amb l’objectiu d’assolir aquesta vegada sí la fita que no va ser possible l’any 2019: aconseguir representació i “tenir veu pròpia” a l’Ajuntament de L’Hospitalet i proposar polítiques “netament d’esquerres”. En un acte a l’espai autogestional La Figa, al Centre, han començat a perfilar grups de treball.

Al setembre començaran a elaborar el programa electoral, que s’estructurarà a partir de 4 grans eixos: un L’Hospitalet socialment just; que ofereixi serveis públics de qualitat a la ciutadania; amb plena igualtat per a totes les persones i col•lectius, que cuidi el medi ambient i el patrimoni.

Rubén Casellas Martínez, membre d’AELH, ha explicat que “volem una ciutat digna on es puguin viure vides dignes“, I ha afegit que “volem trencar el model d’urbanisme especulatiu que hi ha a la ciutat de la mà del PSC, volem una ciutat més verda, ecològica i feminista i que sigui per a totes les persones“.

Alternativa d’Esquerres vol ser una candidatura clarament municipalista, plural i oberta a la ciutadania i els moviments socials que vulguin transformar la ciutat des d’una òptica clarament progressista.

I després que l’any 2019 no va ser possible arribar una coalició amb la CUP, en el camí fins a les eleccions del maig de l’any vinent, es mostren disposades anar ampliant la candidatura. Rubén Casellas Martínez ha matisat, però, “volem trobar-nos amb més gent pel camí, però el que no podem fer és aturar-nos o quedar-nos esperant”.

Alternativa d’Esquerres també continuarà reclamant explicacions per la possible corrupció que s’hagi pogut donar en la gestió del Consell Esportiu perquè “la ciutadania mereix que l’alcaldessa, Núria Marín, en doni explicacions“. I, en aquest sentit, creuen imprescindible evitar una nova majoria absoluta del PSC

Igualment, faran el possible per frenar la possible entrada de la ultradreta al Consistori.

Com a exemple del programa que plantejaran a les Municipals 2023, Alternativa d’Esquerres fa una crida a la ciutadania perquè dimarts 28 de juny vagi al carrer de Martí Julià per reclamar la preservació dels arbres d’aquesta via de la Torrassa, i recorda que a l’espai autogestionat La Figa, al carrer de Sant Antoni, del Centre, es pot signar a favor de la regularització de les persones migrades.