Resum de L'Informatiu del 27 de juny a l'1 de juliol Reproduir video

Resum de L'Informatiu del 27 de juny a l'1 de juliol

Destaquem Tots els vídeos

 • Video:

  Resum de L'Informatiu del 27 de juny a l'1 de juliol

 • Video: 31-06-2022

  31-06-2022

  Entrevista de L'Informatiu - Manuel Piñar, reelegit president de la FAAVV

 • Video: 01-07-2022

  01-07-2022

  L'Informatiu 01-07-2002

 • Video: 30-06-2022

  30-06-2022

  Entrevista de L'Informatiu - José García, vicepresident DEPANA. La del ZEPA Delta Llobregat

 • Video: 30-06-2022

  30-06-2022

  L'Informatiu - 30-06-2022

 • Video: 29-06-2022

  29-06-2022

  Aula L'H 29 de juny - Estudi sobre els joves de la Florida i el seu barri. ApS d'Integració Social de l'Ins Vilumara

 • Video: 29-06-2022

  29-06-2022

  Entrevista de L'Informatiu - Fran Belver, 1er Tinent d'alcalde i portaveu municipal PSC

 • Video: 29-06-2022

  29-06-2022

  L'Informatiu - 29-06-2022

 • Video: 28/06/2022

  28/06/2022

  Entrevista de L'Informatiu - Javier Garrigós, president de L'HOrgull

Teatres de circ i espectacles infantils tanquen el festival Per Amor a l'Hart

Famílies i infants han gaudit de jocs d'equilibri als Jardins de Can Sumarro

L'Associació Marismas del Guadalquivir tanca el curs amb un espectacle de dansa flamenca

El Teatre Joventut ha estat escenari del festival "Al-Andalus, 8 rincones"

La PAH denuncia que els serveis socials de L'H han reallotjat cinc famílies en una pensió insalubre

Des de l'Ajuntament asseguren que s'estan fent obres de millora a l'allotjament

Músics amb diversitat funcional ofereixen un concert inclusiu acompanyats de la Django Orchestra Academy

Els artistes, vinculats al Grupo SIFU, han actuat amb la formació de jazz manouche de l'EMMCA

Arrenca el festival Per Amor a L'Hart

Circ, dansa i música en viu a peu de carrer

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 20. 05. 2022

Polèmica per la tala d'arbres al carrer Doctor Martí i Julià

L'actuació de millora de l'accessibilitat de la via té previst substituir l'arbrat per un altre d'ombra similar

Entitats i veïnat han protestat contra la tala dels actuals arbres. Asseguren que no té sentit treure uns arbres que ofereixen molta obra i substituir-los per uns més joves. La reforma del carrer que planteja l'Ajuntament amplia les voreres i té previst substituir els arbres per una espècie més baixa en alçada, però d'ombra semblant a l'actual. El projecte té un pressupost de d'un milió dos-cents mil euros.

Entitats de la ciutat i veïnat es van trobar dijous al carrer Doctor Martí i Julià, a Collblanc, per protestar contra la tala dels arbres que hi ha projectada en la reforma del carrer. L'actuació contempla substituir l'arbrat actual per distanciar-lo dels edificis i plantar altres espècies.

"No sabem ben bé els motius, ens diuen que entren els arbres per les finestres, que els arrels fan malbé el clavegueram, però tampoc se'ns ha informat suficient", lamenta Roser Pinyol, membre Defensem el Castell de Bellvís. "Veient com és la política de l'Ajuntament envers la protecció del patrimoni natura, pensem que no és la millor manera i hem decidit fer aquesta reivindicació", afegeix Pinyol. "El que fan és tallar els arbres i ho considero gairebé un acte criminal", indica Rafael Algarra, membre de la mateixa plataforma.
 
Des de Defensem el Castell de Bellvís o Stop Massificació Cosmetoda reclamen deixar els arbres actuals. Asseguren que els nous que ja s'han plantat a altres zones del barri no ofereixen l'ombra suficient. "Els arbres que s'han ficat davant del CAP de la Torrassa no ofereixen la mateixa ombra i la gent que espera l'autobús passa calor", explica Rafael Algarra.

Diversos veïns i veïnes es van sumar a la concentració i van demanar més espais verds per combatre els efectes del canvi climàtic. "Ens socarrarem aquí a l'estiu sense arbres", afirma Andrés Santos, veí de Collblanc, qui no entén que es retirin els arbres. "Aquí ara s'està fresquíssim. Hi ha gent que no necessita ficar l'aire condicionat ara mateix i sense els arbres ho hauran de fer, amb l'augment d'energia que això suposa", manifesta Algarra. "Estem en una emergència climàtica i és molt important tenir unes polítiques sostenibles que donin prioritat a les zones verdes", destaca Dina Sancho, Stop Massificació Cosmetoda.
 
El veïnat que va fer la protesta van reclamar deixar els arbres actuals, els quals ja tenen anys, ofereixen molta ombra i aconsegueixen baixar la temperatura del terra de manera significativa. A la vegada que van demanar una correcta poda dels arbres per evitar les molèsties que ocasionen. Durant la trobada van recollir signatures contra la tala dels arbres.
 
Actuació per millorar l'accessibilitat del carrer
 
La protesta dels veïnat té relació amb les obres de reforma previstes al carrer Doctor Martí i Julià i que tenen com a finalitat millorar l'accessibilitat. El projecte s'ha licitat amb un pressupost d'un milió dos-cents mil euros i serà cofinançat amb els fons europeus Nex Generation.
 
Amb l'actuació s'eliminarà una línia d'aparcament i es canviarà tant el paviment com l'asfalt de la via. Per ampliar les voreres que tindran més de tres metres, s'hauràn de talar el cent-cinquanta arbres del carrer i es substituiran per més de dos-cents.
 
"La possibilitat de mantenir els arbres actuals és inviable amb la filosofia del projecte perquè deixar-los com està no millora l'accessibilitat que hi ha ara, que és deficient", assenyala Alberto Pons, cap de servei d'obres i manteniment de l'espai públic. Actualment, hi ha 1,3 metres de separació entre els arbres i els habitatges i l'objectiu és ampliar-la.
 
L'actual arbrat, de l'espècie lledoners, ha crescut ben a prop dels edificis, amb les molèsties que això comporta pels veïns. També algunes branques dificulten l'enllumenat públic i algunes les arrels han aixecat el paviment. La idea de l'Ajuntament és substituir-los per una espècie més baixa, que segons informen, donarà una ombra semblant a l'actual. "És cert que la nova plantació trigarà una mica en adquirir la cobertura que té ara el carrer, però al final la cobertura serà igual o semblant a la que té ara", ha explicat Pons.
 
A zones com la plaça dels Pirineus, Martí i Julià amb Holanda o la plaça Guernica no es talaran els arbresLes obres al carrer Doctor Martí i Julià s'iniciaran al llarg d'aquest any.