L'Informatiu - 04-07-2022 Reproduir video

04-07-2022 L'Informatiu - 04-07-2022

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 04/07/2022

  04/07/2022

  Entrevista de L'Informatiu - Daniel López-Codina, investigador del grup BIOCOM

 • Video: 04-07-2022

  04-07-2022

  L'Informatiu - 04-07-2022

 • Video:

  Resum de L'Informatiu del 27 de juny a l'1 de juliol

 • Video: 01-07-2022

  01-07-2022

  Entrevista de L'Informatiu - Manuel Piñar, reelegit president de la FAAVV

 • Video: 01-07-2022

  01-07-2022

  L'Informatiu 01-07-2002

 • Video: 30-06-2022

  30-06-2022

  Entrevista de L'Informatiu - José García, vicepresident DEPANA. La del ZEPA Delta Llobregat

 • Video: 30-06-2022

  30-06-2022

  L'Informatiu - 30-06-2022

 • Video: 29-06-2022

  29-06-2022

  Aula L'H 29 de juny - Estudi sobre els joves de la Florida i el seu barri. ApS d'Integració Social de l'Ins Vilumara

 • Video: 29-06-2022

  29-06-2022

  Entrevista de L'Informatiu - Fran Belver, 1er Tinent d'alcalde i portaveu municipal PSC

Les noves tendències del sector del cafè arriben a L'H

L'empresa catalana Syra Coffee trasllada la seva planta torrefactora a la ciutat

L'H torna a acollir un espectacle dins del Festival Grec

Àlex Rigola porta l'obra "Ofèlia" a Can Trinxet

Augmenten els contagis de Covid a les portes de les vacances

Els analistes consideren que la situació no és crítica

Fílmax Gran Via bat el record de persones disfressades de Minions

Els cinemes del centre comercial Gran Via 2 realitzen un esdeveniment especial per l'estrena de Minions: El Origen de Gru

Efrén García seguirà dirigint al CF Can Buxeres

L'equip disputarà la 3a Catalana

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 18. 05. 2022

Violant Cervera anuncia l'ampliació de la residència per a persones amb discapacitat de Can Serra

Núria Marín ha demanat a la consellera de Drets Socials la creació de més places de residència pública a L'H

La Generalitat invertirà 3’1 milions d'euros en les obres de la residència, que guanyarà 850 m² de superfície. L’ampliació mantindrà el nombre de places, una seixantena, amb l’objectiu d’adaptar l'equipament al nou model d’atenció centrat en la persona amb unitats de convivència més petites. La consellera ha visitat la residència i s'ha reunit amb l'alcaldessa, Núria Marín, i el tinent d'alcaldia de Benestar Social, Jesús Husillos, que han reclamat més places residencials a la ciutat.

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha anunciat una inversió de 3'1 milions d'euros que es destinaran a les obres d'ampliació a la residència de persones amb discapacitat intel·lectual de Can Serra. Un projecte que permetrà millorar l'equipament i que està previst que estigui enllestit l'any 2026. Cervera ha visitat avui a la ciutat dins el marc de les reunions bilaterals que es van acordar en la Comissió Mixta Ajuntament-Generalitat celebrada el passat mes de gener.

La reforma permetrà ampliar en 850m² la superfície edificada. La residència de Can Serra consta de 60 places residencials amb dormitoris triples i individuals i l’objectiu és mantenir el nombre de places amb unitats de convivència més petites, amb dormitoris individuals o dobles. La consellera ha explicat que “amb la remodelació iniciem un nou camí per Can Serra, que comptarà amb un disseny adaptat al model arquitectònic basat en els principis d’Atenció Centrada en la Persona.” Un nou model que s'ha manifestat necessari durant la pamdèmia.

Les unitats de convivència o mòduls de llar seran de 12 persones com a màxim i permetran crear entorns més similars als d’un domicili particular, generant entorns més tranquils i segurs. Les unitats de convivència s’organitzen en els espais independents per preservar el dret de la persona a la privacitat i intimitat, la individualitat i la independència així com afavorir la reducció de patògens. La residència comptarà amb altres espais d’atenció especialitzada com a sales o espais d’estimulació dels sentits, espais de fisioteràpia i altres sales polivalents.
 
L'Hospitalet necessita més places residencials
 
Abans de visitar la residència, Cervera també ha mantingut una reunió de treball amb l'alcaldessa, Núria Marín, i el tinent d'alcaldia Jesús Husillos, a l'Ajuntament. L'alcaldessa ha traslladat a la consellera la necessitat de millorar l'atenció a la dependència i el compliment dels convenis signats pel Govern amb aquest Ajuntament els anys 2001 i 2005.
 
En aquest sentit, Marín ha demanat a Cervera el compliment de l'acord de finançar 100 places de residència i 40 de centre de dia en la residència Prytanis, per pal·liar "la situació clarament discriminatòria de L'Hospitalet respecte a la resta de ciutadans de Catalunya". L'Hospitalet té una ràtio de places públiques i concertades de 14 places per cada 1.000 persones de més de 65 anys, mentre que la mitjana catalana és de 44 places. La consellera s'ha compromès a treballar plegats per resoldre aquest tema. 
 
Respecte al Contracte Programa 2022-2025, que s'ha de signar properament, l'alcaldessa ha dit que "és totalment insuficient per cobrir les necessitats de L'Hospitalet". "Estableix un preu per als diferents serveis que està per sota dels costos reals. Això implica que generarà un dèficit en el finançament que haurà d'assumir l'Ajuntament", ha assegurat Marín.
  
L'alcaldessa ha defensat que l'atenció a les nostres persones grans i a la dependència és "el major repte que tenim com a societat." I per donar-hi resposta "hem de millorar la ràtio de places públiques a la ciutat, disminuir les llistes d'espera per accedir a una plaça pública —que és de més de quatre anys a L'Hospitalet— i actualitzar i modernitzar l'actual cartera de serveis socials". 
 
Treballadors i familiars dels residents a Can Serra han valorat positivament l'anunci de les obres i han entregat una carta a la consellera amb les seves peticions de millora.
 
La consellera ha estat acompanyada durant la seva visita de la secretària general del Departament de Drets Socials, Dolors Rusinés, la directora general de Provisió de Serveis, Maria Rosa Pons i la directora dels Serveis Territorials de Drets Socials a Barcelona, Lluïsa Nicolau.