Taquilla Inversa Resum Estiu (5) Reproduir video

12-08-2022 Taquilla Inversa Resum Estiu (5)

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 12-08-2022

  12-08-2022

  Taquilla Inversa Resum Estiu (5)

 • Video: 11-08-2022

  11-08-2022

  Taquilla Inversa Resum Estiu (4)

 • Video: 10-08-2022

  10-08-2022

  Aula L'H Resum d'estiu (3)

 • Video: 07-08-2022

  07-08-2022

  Veïns - Programa especial monogràfic sobre la "Història de la migració a L'H"

  Documental de l'historiador Quim Solias

 • Video: 06-08-2022

  06-08-2022

  Veïns Resum Estiu (4)

 • Video: 05-08-2022

  05-08-2022

  Taquilla Inversa Resum Estiu (3)

 • Video: 04-08-2022

  04-08-2022

  Taquilla Inversa Resum Estiu (2)

 • Video: 03-08-2022

  03-08-2022

  Aula L'H Resum d'estiu (2)

 • Video: 02-08-2022

  02-08-2022

  Veïns Resum Estiu (3)

Les biblioteques obren a la tarda durant l'agost

Tecla Sala i La Bòbila amenitzen la calor amb diferents exposicions

David Romero, Premi Desplante 2022 de flamenc

L'hospitalenc ha estat guardonat al Festival Internacional de Cante de Las Minas, a Múrcia

Gerard Sevillano, incorporació de renom per al CB L'Hospitalet

L'aler procedeix del Girona, equip amb què enguany ha aconseguit l'ascens a ACB

La Salamandra acollirà la primera edició del festival 'Fanàtik' de música en català

El 2 i 3 de setembre Hospitalet reunirà el millor del pop-rock i de la música urbana

L'Hospital de Bellvitge dona menús a entitats socials de la ciutat

Àpats i plats envasats sense obrir es destinaran a persones en situació de vulnerabilitat

Entren en vigor les mesures estatals d'estalvi energètic

El comerç ha de tenir l'aire condicionat a 27 graus i les portes tancades

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 31. 03. 2022

Tret de sortida del procés participatiu sobre el nou PDU Biopol Granvia

Participació virtual a través del web participa.gencat.cat i també sessions presencials

En el decurs del Plenari del Consell de Ciutat –que ha reprès les reunions presencials restringides per la pandèmia–, s’ha donat el tret de sortida al procés participatiu obert al voltant del nou PDU Biopol Granvia. El govern local ha presentat els aspectes més significatius d’aquesta reformulació del pla director i el calendari de les fases de tramitació previstes fins a l'aprovació definitiva el desembre del 2022. 

La participació està oberta tant a organitzacions i entitats com a la ciutadania en general. Tot i que no serà vinculant, “sí esperem sumar sensibilitats i consensos recollint propostes i idees que ens permetin tirar endavant un projecte estratègic de país que generarà economia i ocupació”, ha dit l’alcaldessa Núria Marín.

S'hi podrà participar de manera presencial, assistint a les diferents sessions convocades, o de manera virtual, per mitjà de la plataforma de participació https://participa.gencat.cat. Segons el calendari previst, les següents sessions informatives presencials i taules de debat seran:

 • 5 d'abril, de 18.30 a 21 hores, al CC Bellvitge-Gornal. Sessió informativa en el Consell del Districte VI (Bellvitge i Gornal)
 • 19 d'abril, de 18.30 a 20.30 hores, al CC Metropolità Tecla Sala. Taula de debat: "Implantació dels usos biomèdics i impacte socioeconòmic"
 • 28 d'abril, de 18.30 a 20.30 hores, al CC Metropolità Tecla Sala. Taula de debat: "Model urbà i desenvolupament sostenible"
 • 24 de maig, de 18.30 a 20 hores, al CC Metropolità Tecla Sala. Sessió de conclusions del procés participatiu.

La previsió és que el PDU Biopol Granvia s'aprovi de forma inicial al juny i que, abans de l'aprovació definitiva al desembre s’obri una segona fase del procés participatiu.

L'àmbit d'actuació

El nou pla director plantejat per Ajuntament i Generalitat transformarà l'àmbit de la Granvia fins arribar al riu Llobregat i es presenta com “un projecte estratègic d'interès supramunicipal, una proposta de país, que permetrà el desenvolupament d'un clúster d'activitat econòmica vinculat a la recerca biomèdica i a la zona hospitalària i universitària de Bellvitge, amb un alt valor afegit i un impacte significatiu sobre el mercat laboral i el producte interior brut de Catalunya”, va explicar el primer tinent d’alcadia Francesc Belver.

En paral·lel al desenvolupament del cluster biomèdic que es concentrarà al voltant del Duran i Reynals, l’eix de la Granvia als costats nord i sud es transformarà per encabir nous usos, reorganitzar la vialitat i els accessos als hospitals i equipaments docents existents.

 

Trets distintius del nou PDU Bipol-Granvia

Segons el plantejament inicial i que està sotmès al procés de participació, els trets principals són:

 • Es completa la transformació de la Granvia fins el riu, en una via urbana
 • Es traslladarien al sud de la Granvia els edificis previstos inicialment al voltant de Cal Trabal i l'edificabilitat es redueix en 70.000 m2.
 • Es preservarien els ecosistemes i l’ús agrícola del 85% dels actuals terrenys de Cal Trabal. El 15% restant es destinarien a sòl d'equipaments públics i zona verda. Aquests sòls passarien a titularitat pública.
 • S’incorporen 51.000 m2 de zones verdes que milloraran les connexions de L'Hospitalet amb el riu Llobregat. A més s’habilitarà un nou accés de vianants i bicicletes en substitució de l'actual enllaç de vehicles cap a la C-31. Aquest enllaç connectar amb les zones verdes que discorreran en paral·lel a la Granvia i connectarà amb el corredor fluvial del Llobregat.
 • En total dins el PDU es crearan 528.000 m2 espais verds
 • Es recuperarà patrimoni arquitectònic amb la rehabilitació de les masies de Can Trabal i Ca l'Esquerrer.
 

 

Primeres opinions sobre el nou PDU Biopol Granvia

PSC. El portaveu socialista i primer tinent d’alcadia Francesc Belver diu que “intentarem buscar el màxim consens possible, però també tenim molt clar que no podem perdre una oportunitat d’aquestes característiques per a la ciutat, l’àrea metropolitana i Catalunya”.

ERC. Segons el portaveu Antoni Garcia, “encara calen més millores com preservar la totalitat de la zona agrícola de Can Trabal; portar a terme un soterrament de la Granvia efectiu; incorporar la masia de la Torre Gran dins el PDU; baixar més la edificabilitat i que el procés participatiu acabi amb una consulta ciutadana”.

Ciutadans. Miguel García, portaveu del grup municipal reconeix “millores respecte al projecte anterior, però són insuficients”, ja que consideren que encara hi ha un volum massa alt d’edificis.

L'H En Comú Podem. Ana González, portaveu municipal, valora positivament la protecció de les zones verdes i la connexió amb el riu, tal com havien demanat, però consideren que hi ha una “volumetria excessiva”.

PP. Sonia Esplugas, portaveu grup municipal, manifesta que volen escoltar les propostes i l’opinió de la ciutadania en aquest procés participatiu i decidiran al final si és un projecte de consens.

Entitats i col.lectius en parlen

Baltasar Pozuelo, president de l’Associació Empresarial Pedrosa Àrea 8: “Col·locar el Biopol en els terrenys al voltant de l’ICO és el més extraordinari que es pot fer”.

Rosa Fiol, directora general d’AEBAL: “Hem d’aconseguir que l’actual Biopol estigui complet i que pugui portar noves inversions a la ciutat i un millor desenvolupament del sistema sociosanitàri”.

Emma Núñez, portaveu de la plataforma No+Blocs: “Sí que volem un biopol, però no incrustat en aquest PDU que ens han presentat. No cal que hi fiquin hotels i centres comercials.”

Montse Abolafia, vocal de la Associació de Veïns Independents de Bellvitge: “No volem més edificabilitat en una ciutat que és de les més densament poblades d’Europa i amb menys espai verd”.

Vicente Jorge Rodríguez, president Comissió de Festes de Bellvitge: “Hi ha millores al projectes, però encara es pot millorar la part social”.

Manuel Piñar, president de la Federació de l'Associació de Veïns de L'H: “Veig positiu que hi hagi un procés participatiu i confio que a la tercera serà la vençuda i podrem tirar endavant aquest projecte”.