Taquilla Inversa Resum Estiu (5) Reproduir video

12-08-2022 Taquilla Inversa Resum Estiu (5)

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 12-08-2022

  12-08-2022

  Taquilla Inversa Resum Estiu (5)

 • Video: 11-08-2022

  11-08-2022

  Taquilla Inversa Resum Estiu (4)

 • Video: 10-08-2022

  10-08-2022

  Aula L'H Resum d'estiu (3)

 • Video: 07-08-2022

  07-08-2022

  Veïns - Programa especial monogràfic sobre la "Història de la migració a L'H"

  Documental de l'historiador Quim Solias

 • Video: 06-08-2022

  06-08-2022

  Veïns Resum Estiu (4)

 • Video: 05-08-2022

  05-08-2022

  Taquilla Inversa Resum Estiu (3)

 • Video: 04-08-2022

  04-08-2022

  Taquilla Inversa Resum Estiu (2)

 • Video: 03-08-2022

  03-08-2022

  Aula L'H Resum d'estiu (2)

 • Video: 02-08-2022

  02-08-2022

  Veïns Resum Estiu (3)

Les biblioteques obren a la tarda durant l'agost

Tecla Sala i La Bòbila amenitzen la calor amb diferents exposicions

David Romero, Premi Desplante 2022 de flamenc

L'hospitalenc ha estat guardonat al Festival Internacional de Cante de Las Minas, a Múrcia

Gerard Sevillano, incorporació de renom per al CB L'Hospitalet

L'aler procedeix del Girona, equip amb què enguany ha aconseguit l'ascens a ACB

La Salamandra acollirà la primera edició del festival 'Fanàtik' de música en català

El 2 i 3 de setembre Hospitalet reunirà el millor del pop-rock i de la música urbana

L'Hospital de Bellvitge dona menús a entitats socials de la ciutat

Àpats i plats envasats sense obrir es destinaran a persones en situació de vulnerabilitat

Entren en vigor les mesures estatals d'estalvi energètic

El comerç ha de tenir l'aire condicionat a 27 graus i les portes tancades

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 25. 03. 2022

El nou PDU Biopol-Granvia s'obre a la participació ciutadana

Es presenta la reformulació davant el plenari del Consell de Ciutat

Ciutadania i entitats tindran dos mesos per aportar propostes que enriqueixin el nou Pla Director Urbanístic Biopol-Granvia. El procés participatiu s'obrirà a partir que es presenti aquest nou PDU davant el Consell de Ciutat. La reformulació accentua el clúster biomèdic com a projecte de país i, de retruc, justifica els projectes per transformar l'eix de la Granvia al voltant dels hospitals de Bellvitge i Durant i Reynals i per preservar l'espai agrícola els ecosistemes.

Després que el TSJC, a través de dues sentències, declarés nul el PDU Granvia Llobregat del 2017, Ajuntament i Generalitat han treballat sense demora en la reformulació, per agilitzar al màxim la nova tramitació.

Aquest mes de març, el Consorci per a la Reforma de la Granvia –l’ens participat per les dues administracions responsable de la definició del PDU– té a punt l’esborrany que se sotmet a un procés participatiu per enriquir-lo i guanyar consens.

La nova proposta neix fins i tot amb un canvi de nom. El pla director que Ajuntament i Generalitat presentaran el pròxim 29 de març davant el plenari del Consell de Ciutat, ara passa a dir-se PDU Biopol-Granvia, nova nomenclatura que evidencia com el clúster biomèdic previst al voltant de l'Hospital de Bellvitge, l’ICO Duran i Reynals, l'Universitat de Barcelona i l'Idibell passa a ser “el tractor de la resta de plans emmarcats dins el PDU”, segons explica Raúl Alvarín, director del Consorci.

El Biopol, que és justifica dins el nou PDU com un projecte estratègic de país amb un important impacte econòmic, es trasllada sobre el terreny al voltant de l’oncològic Duran y Reynals, per sota de la Granvia. I per aquest motiu s’explica la necessitat de transformar tot l’àmbit d’influència fins el riu Llobregat.

Una transformació que passa per deprimir parcialment la Granvia i aconseguir una connexió a peu pla entre els hospitals Bellvitge i ICO, per guanyar espais per a nous usos, per reorganitzar la vialitat i els accessos als diferents equipaments sanitaris i docents ja existents. En paral.lel es contemplen noves zones verdes i la preservació de l’entorn agrícola i els ecosistemes presents a Cal Trabal i al Llobregat.

Principals aspectes del nou PDU Biopol-Granvia

No s’edifica a Cal Trabal. Es traslladen al sud de la Granvia els edificis previstos inicialment al voltant de Cal Trabal i es redueix l'edificabilitat en 70.000 m2. A la vegada s'aposta pel manteniment de l'actual paisatge de Cal Trabal, que esdevindrà de titularitat pública. Es preservarà l'activitat agrícola i el seu valor ecològic.

Ampliació zona verda cap el riu. S'incorporen 51.000 m2 de zones verdes, que milloraran les connexions entre el barri de Bellvitge i el riu Llobregat, i es creen un total 528.000 m2 espais verds.

Masies. Es recupera el patrimoni arquitectònic històric de la ciutat.

Queda fora el sector 3. Les xifres del nou PDU són inferiors al del 2017, amb menys extensió (ja que la part identificada com a sector 3 en la versió del PDU del 2017, queda fora de l'actual planejament) i menys edificacions (uns 70.000 m2 menys). El cost econòmic estimate també és inferior.

El Biopol creix darrere l'ICO. En aquesta amplia zona es construiran edificacions de com a màxim 24 plantes que volen acollir empreses de la biomedicina i la docència. També hi ha una reserva per hotels, comerços, restauració i residència d'estudiants. Les instal·lacions del Club Tennis L’Hospitalet es traslladarien a l’altra banda de la Granvia i darrere de l’Hospital de Bellvitge.

Soterrar un nou tram de l'avinguda Granvia. Es deprimirà 1 km entre la Rambla de la Marina i el rio Llobregat. Projecte constructiu ja aprovat.

Procés participatiu

L'objectiu és donar a conèixer el nou projecte a la ciutadania i millorar-lo amb la incorporació de les idees i les propostes que es recullin. El procés és obert a tothom i s'hi podrà participar de manera presencial, acudint a les diferents sessions que es convocaran, o de manera virtual, per mitjà de la plataforma de participació participa.gencat.cat

No serà vinculant i durarà dos mesos. Després es farà l'aprovació inicial del PDU; a continuació s’obrirà període d’al·legacions que s'allargaria fins a la tardor i posteriorment es redactarà el PDU definitiu que es portarà per a aprovació a finals d’any.