L'Informatiu - 01-06-2023 Reproduir video

01-06-2023 L'Informatiu - 01-06-2023

L'AECS L'H signa la millor temporada de la seva historia

Classificades per a la final de la Copa Catalunya de futbol sala

Jugateques Ambientals als parcs de les Planes, Bellvitge i Can Buxeres

Parlem a l'Entrevista de l'Informatiu amb Núria Machuca, tècnica de promoció i conservació de l'espai públic de l'AMB

El guitarrista Juan Antonio Moya presenta "Idílico" a l'Auditori Barradas

L'hospitalenc estrena dissabte el seu segon disc

L'equip femení de la FE L'H Atlètic de menys a més

Finalitza en 4a posició a la 2a Catalana

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 23. 03. 2022

S'habilitaran zones d'aparcament verdes i blaves a Pubilla Cases i Sanfeliu

Declaració institucional del Ple municipal contra la guerra i en solidaritat amb Ucraïna

L’Ajuntament posarà en marxa al darrer trimestre de 2022 noves àrees integrals de regulació de l’estacionament (AIRE) als barris de Pubilla Cases i Sanfeliu. La mesura l’ha aprovat el Ple en la sessió de març, on també s’ha donat compte de la liquidació del pressupost municipal corresponent al 2021 i s’ha pronunciat una declaració institucional en suport a Ucraïna. 

PLE DE MARÇ (1)

Pubilla Cases i Sanfeliu comptaran a partir de la tardor amb àrees d’estacionament de superfície regulades, conegudes com a zones AIRE, segons ha aprovat el Ple municipal amb el vot a favor del PSC, ERC, Cs i LHECP, i l’abstenció de PP.

En total es crearan a Pubilla Cases 1.068 places per a residents (zona verda), 121 places de rotació (zona blava) i 204 places de càrrega i descàrrega (zona groga); i a Sanfeliu, 459 places per a residents (zona verda), 14 places de rotació (zona blava) i 19 places de càrrega i descàrrega (zona groga).

Les noves zones verdes d’estacionament seran gratuïtes per als residents i amb condicions especials per a familiars, comerciants i entitats.

Es tracta de la segona fase d’un pla, que ja contempla el desplegament de zones AIRE als barris de Collblanc, la Torrassa i Santa Eulàlia Est. Fins ara, a L’Hospitalet només funcionaven zones AIRE als barris de Granvia Sud, des de 2011, i de Can Serra, des de 2017. Segons el regidor de Convivència i Seguretat, Pepe Castro, amb aquest pla es persegueix "reduir el trànsit, evitar accidents, reordenar l’espai públic i facilitat l’estacionament i el temps invertit al veïnat, així com evitar que veïns dels barris fronteres de poblacions limítrofes vinguin a aparcar als nostres carrers".

La implantació d'aquestes noves zones d'estacionament regulat compta amb cofinançament dels Fons Euorpeus Next Generation.

11,06M€ per a més despeses socials i reactivació econòmica

L’equip de govern ha donat compte davant el Ple de la liquidació del pressupost de l’Ajuntament corresponent a l’exercici 2021 i ha informat que 11,06 M€ del romanent de tresoreria es destinarà a incrementar els ajuts socials, a la reactivació econòmica; a la millora del manteniment i de la neteja viària, i a millorar els serveis personals i culturals.

El regidor de Planificació Estratègica i Econòmica, Francesc Belver, ha explicat que el pressupost liquidat arriba als 315 M€ i que han generat un estalvi net de més de 27 M€. “Malgrat que el 2021 ha estat també un any marcat per la pandèmia, hem estat capaços de fer una gestió eficaç i solvent i el resultat és prou positiu”, ha dit. Belver també ha destacat que el pagament a proveïdors l’Ajuntament l’efectua a 10,58 dies de mitjana, i la ràtio d’endeutament se situa en el 27,92%.

Per part de l’oposició, ERC i PP han coincidit en criticar que només s’hagi executat el 23% de les inversions previstes, LHECP ha criticat que es contemplin despeses que ja haurien d’estar incloses en pressupost, mentre que Cs ha insistit que els comptes permeten una rebaixa de l’IBI (proposta que presentaven en forma de moció i que ja estat rebutjada).

Nou Pla local de seguretat

El Ple s’ha donat per assabentat del Pla local de seguretat 2022 —aprovat al febrer per la Junta Local de Seguretat—. Segons ha explicat el regidor de Convivència i Seguretat, José Castro, el document inclou un diagnòstic de la situació de la seguretat, la convivència i la mobilitat en l’àmbit de L’H; fixa objectius i contempla 115 accions de millora.

Entre les accions, Castro ha ressaltat l’increment dels operatius conjunts entre els cossos policials a les zones de major conflictivitat; més presència de patrulles al carrer, o sensibilitzar sobre el bon ús dels vehicles de mobilitat personal i de l’espai públic.

Suport al poble d’Ucraïna

La sessió ha començat amb la lectura de la declaració institucional en contra de la intervenció militar russa en territori ucraïnès. El text afirma que els atacs deliberats de Rússia contra civils i béns “constitueixen crims de guerra”; i exigeix "diàleg per a la construcció de la pau”, i demana garantir “l’assistència humanitària i la protecció internacional a la població d’Ucraïna, incloent-hi els refugiats".