El projecte de la plaça Espanyola ja ha sortit a licitació i les obres començaran tan aviat com s’adjudiqui. La reforma incorpora les propostes veïnals i d’entitats recollides en un procés de participació ciutadana. 

La plaça Espanyola, amb poc més de 2000 m², és el punt neuràlgic del barri de la Torrassa. Tot i ser un espai reduït s’hi concentra molta gent de diferents generacions i durant tot el dia. Amb l’objectiu de facilitar-ne la convivència i millorar-ne la mobilitat dels vianants s’han previst una sèrie de canvis.

El projecte de remodelació, que ja ha sortit a licitació, inclou la reordenació de l’espai central per tal de poder ampliar els dos fluxos de pas de vianants als laterals. Això implica desplaçar uns metres les terrasses dels bars i alguns elements de mobiliari urbà.

També s’ampliarà la zona de jocs infantils més propera al carrer Montseny; la superfície gairebé es duplicarà. Es renovarà el paviment de cautxú, es crearà un jardí vertical i s’instal·laran nous elements d’esbarjo inclusius.

Per últim, la font de la plaça Espanyola, un element protegit que data de 1905, també es repararà.

El projecte de remodelació per a l’adequació dels usos ciutadans té un pressupost de licitació de 783.000 euros i el termini d’execució previst és de vuit mesos.