L'Informatiu - 06-06-2023 Reproduir video

06-06-2023 L'Informatiu - 06-06-2023

L'Oficina Jove assessora per buscar feina a l'estiu

Els treballs més sol·licitats son d'atenció al públic i mosso de magatzem

'La Masia', millor curt de la cinquena edició del Filmserè

Entrega de premis a l'Auditori de Planeta

El grup de teatre Margarida Xirgu recupera "La filla del Carmesí", catorze anys després de l'estrena

N'hem parlat a l'Entrevista de l'informatiu amb Joan Soto, membre del grup

El Club Gimnàstica Artística L'H confia en mantenir-se a la màxima categoria

Fase final per evitar el descens a Alcoi (16, 17 i 18 de juny)

El partit Gornal - Sporting Gavà, pendent del Comitè de Competició

Aquest dimecres se sabrà quan es juguen els cinc minuts restants

Montserrat Collado: "El trasplantament m'ha ensenyat a no pensar en el temps"

És la persona amb un fetge trasplantat més longeva de l'Estat

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 13. 12. 2021

El cineasta Sergi Páez presenta 'El castell al final del camí' a la Torrassa

Apareixen escenaris com la Ronda de la Torrassa, la Plaça Espanyola i la Tecla Sala dels anys 40

L'Auditori de la Torrassa acull El patrimoni mitjançant la narrativa, una trobada per tractar la importància de protegir la memòria històrica a través de la cultura i la divulgació.

Durant l'acte, s'ha presentat El castell al final de camí, un projecte audiovisual del cineasta Sergi Páez que enllaça la història i la ficció a través del relat d'una família de L'Hospitalet durant la repressió franquista. "Els protagonistes conviuen amb un castell al final del camí que recorren cada dia de manera literal sense saber que hi és allà. Alhora, el castell és metafòric. És aquell lloc idíl•lic on tots volem arribar, un lloc segur dins una època obscura com és la postguerra", explica Páez.

El castell al final de camí ha estat premiat pel Sitges International Film Festival i, actualment, l'escriptora Virgínia Alvarado l'està adaptant a novel•la. S'espera que en un futur es pugui crear una pel•lícula.

L'acte també ha comptat amb les ponències de Sergi Páez, Virginia Alvarado i el professor i historiador Daniel Sáez. Tots ells han tractat la possibilitat de vetllar per la memòria històrica i el patrimoni des de la cultura i l'educació. "Mitjançant els contes i les històries ens permetem sentir i quan sentim vivim. És una forma màgica de traslladar-nos al passat del barri, de viure-ho, de sentir-ho. Per això és la història la que ens ajuda a salvar la història, a mantindre-la viva", en paraules d'Alvarado.

En aquest mateix espai, Rafael Algarra, veí de la Torrassa i membre de Defensem el Castell Bellvís, ha compartit la seva història de vida al barri. Algarra també ha parlat de la importància d'escoltar a les persones grans per conservar la memòria històrica. "Des del Centre d'Estudis i l'Associació de Veïns intentem que tot quedi gravat. Fem trobades de quatre o cinc persones perquè parlin de la història. Ho deixem pel futur per aquelles persones que vulguin escriure o fer pel•lícules en un futur i donar veu als que estàvem sense veu. Segur que surten històries molt maques".

Al final de la trobada, els assistents també han pogut compartir el seu testimoni, històries i anècdotes que recorden de la seva vida al barri.