L'Informatiu. 18-05-2022 Edició 17h Reproduir video

18/05/2022 L'Informatiu. 18-05-2022 Edició 17h

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 18/05/2022

  18/05/2022

  L'Informatiu. 18-05-2022 Edició 17h

 • Video: 18-05-2022

  18-05-2022

  Aula L'H 18 de maig - Els programes educatius de la Casa de la Música de L'H

 • Video: 18/05/2022

  18/05/2022

  Entrevista de L'Informatiu - Julia Cuéllar, rider i membre CCOO Glovo

 • Video: 18-05-2022

  18-05-2022

  L'Informatiu - 18-05-2022

 • Video: 17/05/2022

  17/05/2022

  Entrevista de L'Informatiu - Anna Sánchez, directora Hotel Porta Fira

 • Video: 17-05-2022

  17-05-2022

  L'Informatiu - 17-05-2022

 • Video: 16/05/2022

  16/05/2022

  Entrevista de L'Informatiu - Enric Álvarez, investigador del grup BIOCOM

 • Video: 16-05-2022

  16-05-2022

  L'Informatiu - 16-05-2022

 • Video: 14-05-2022

  14-05-2022

  Resum de L'Informatiu del 9 al 13 de maig

Sant Josep celebra la Festa Major del 19 al 22 de maig

El barri inicia les rutes de tapes amb 10 propostes culinàries

Ana González: "Aquí, el ‘lobby' de la construcció té catifa vermella per a fer al seu gust"

Entrevista la portaveu del grup municipal L'H En Comú Podem, al Diari L'H

El Casino del Centre i la ràdio municipal, projectes de les Beques L'H 2022

Les sol•licituds es poden presentar fins al 27 de juny

El Pla de Llobregat, a punt de pujar a la 1a Catalana masculina de futbol sala

L'equip de Gabriel Cerezuela podria certificar l'ascens aquest mateix cap de setmana

Conclou el curs del Fem Tàndem de circ a l'escola Pep Ventura

El projecte promou la integració i el desenvolupament emocional dels infants a través de les arts de carrer

La Fiscalia demana el sobreseïment de la part de Núria Marín en el cas Consell Esportiu

No hi veu "elements ni indicis" que permetin sostenir les possibles acusacions apuntades per la UDEF contra ella

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 24. 11. 2021

Collblanc-la Torrassa i Sta. Eulàlia est tindran zones verdes d'aparcament gratuït per a residents

El Ple manté un minut de silenci en record de les víctimes de violència masclista

L’Ajuntament posarà en marxa el segon semestre de 2022 noves àrees integrals de regulació de l’estacionament en superfície (AIRE) als barris de Collblanc, la Torrassa i Santa Eulàlia est. La mesura ha estat aprovada per al Ple municipal en la sessió de novembre amb el vot a favor del PSC, ERC i LHECP i l’abstenció de Cs i PP. 

Segons es contempla a les tres zones les places d’aparcament a la via pública, es distribuiran en tres tipus en funció de l'ús: per a residents (zona verda), de rotació (zona blava) i de càrrega i descàrrega (zona groga). Fins ara, a L’Hospitalet només funcionen zones AIRE a Granvia Sud i a Can Serra.

Les noves zones verdes seran gratuïtes per als residents i amb condicions especials per a familiars, comerciants i entitats. Amb l’actuació, segons el tinent d’alcaldia de Convivència i Seguretat, José Castro, “s’evitarà que cotxes de la veïna Barcelona o d’altres indrets vinguin a aparcar a L’Hospitalet”.

La implantació de les noves zones AIRE s’emmarca dins del Pla de mobilitat urbana sostenible de L’Hospitalet que persegueix guanyar espai al vehicle privat i millorar la qualitat de l’aire. La campanya informativa per explicar al veïnat el funcionament d’aquesta mesura es difondrà a partir del gener.

En un altre ordre de temes, el Ple també ha aprovat l'adhesió de l'Ajuntament a l'Associació Catalana de Municipis i Comarques i una modificació de crèdit per valor de 85.000 euros per a l’inici dels projectes executius de les noves escoles bressol de Bellvitge, Collblanc i Sant Josep.

Mocions

A l’apartat de mocions, s'ha aprovat per unanimitat, a proposta del PSC i amb l’adhesió d’ERC, LHECP i PP, la moció en suport al manifest amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones, que es commemora el 25 de novembre. Precisament, el Ple ha començat amb un minut de silenci per les víctimes de la violència masclista (36 dones i 5 menors assassinats en el que portem d’any).

També ha tingut el suport de tot Ple la iniciativa del PSC, amb l’adhesió de Cs, LHECP i PP, perquè es concedeixi la Creu Sant Jordi a les entitats de voluntariat de Protecció Civil de Catalunya.

A proposta d’ERC, amb l’adhesió del PSC, ha tirat endavant la moció per impulsar la creació de la Taula Sectorial de la Joventut, en el marc del Consell Social de la ciutat, per afavorir la participació dels joves de L’H, entitats i agents socials i polítics implicats.

També s’ha aprovat per unanimitat, a iniciativa de LHECP amb l’adhesió de Cs, la moció per a la inclusió de les persones amb diversitat funcional i per a la millora de l’accessibilitat a la ciutat.

A proposta de Cs i amb el suport del PP, ha tirat endavant la moció que demana el compliment de l'acord aprovat el 25 d’abril de 2017 per ajustar a la normativa de trànsit en matèria d’idioma els senyals de circulació i altres indicadors i mostrar-los en català i castellà.

Pel que fa a les mocions individuals, a iniciativa d’ERC, s’han aprovat dues mocions. La primera, insta l’Estat a crear un fons extraordinari per compensar els municipis per la pèrdua d’ingressos derivats de la nova regulació de l’impost de la plusvàlua, i la segona, per incorporar la perspectiva de gènere en els pressupostos municipals.

A proposta de LHECP s’han aprovat també dues mocions. La primera, demana la derogació de la reforma laboral, i la segona, que ha tingut el suport de tots els grups, demana a les administracions competents ampliar els recursos per atendre les necessitats de les dones víctimes de violència masclista i incidir en la sensibilització i prevenció contra la violència de gènere.

Finalment, el Ple ha donat suport a la iniciativa del PP que demana a la Generalitat que subscrigui un nou conveni marc de coordinació i col·laboració en matèria de seguretat pública i policia a L’Hospitalet, que substitueixi l’actual —vigent des d’octubre de 2003—, i que incrementi els efectius dels Mossos a L’H.

El regidor Jaume Graells trenca el silenci

Per primera vegada des que va esclatar el cas del Consell Esportiu a meitat del 2020, Jaume Graells ha pres la paraula en el Ple. Ho ha fet per desmarcar-se de la seva substitució com a membre de diferents consells de districte i com a portaveu adjunt del PSC, dictamens dels quals ha donat compte l’equip de govern.

Graells ha dit que "trenco el silenci" per denunciar que "el que es busca és aïllar-me políticament i desprestigiar-me personalment” i ha lamentat que “a l’únic que s’ha exclós i silenciat aquí és a mi, després de denunciar irregularitats greus en exercici de la meva responsabilitat”.

ERC, LHECP i PP han compartit les crítiques de Graells, i han demanat que els càrrecs del govern investigats en aquest cas (l’alcaldessa i el tinent d’alcaldia Cristian Alcázar) dimiteixin fins que no s’esclareixin els fets.

El portaveu del PSC, Francesc Belver, no ha volgut entrar a respondre a Graells, però ha criticat que els grups que s’han posicionat hagin questionat decisions internes d’un altre grup. “A partir d’ara les regles del joc han canviat”, ha dit.