L'Informatiu - 26-11-2021 Reproduir video

26-11-2021 L'Informatiu - 26-11-2021

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 26-11-2021

  26-11-2021

  Entrevista de L'Informatiu - Ferran Moraga-Llop, vicepr Assoc. Esp. Vacunologia

 • Video: 26-11-2021

  26-11-2021

  L'Informatiu - 26-11-2021

 • Video: 25-11-2021

  25-11-2021

  Entrevista de L'Informatiu - Oriol Díaz, caporal Grup Atenció a la Víctima

 • Video: 25-11-2021

  25-11-2021

  L'Informatiu - 25-11-2021

 • Video: 24-11-2021

  24-11-2021

  Aula L'H 24 novembre - L'H ciutat educadora. Els programes d'aprenentatge i servei

 • Video: 24-11-2021

  24-11-2021

  Clip Aula L'H 24 novembre - Dones de Ciència. Isabel Fabregat

 • Video: 24-11-2021

  24-11-2021

  Ple municipal novembre 2021 (3) - Mocions individuals i precs i preguntes

 • Video: 24-11-2021

  24-11-2021

  Ple municipal novembre 2021 (2) - Comissió permanent Territori i mocions conjuntes

 • Video: 24-11-2021

  24-11-2021

  Ple municipal novembre 2021 (1) - Dictàmens i pressupostos

L'Hospi vol superar a l'Olot i refermar la seva candidatura a l'ascens

Els de Cristian García volen batre al líder i seguir escalant llocs a la classificació

Històries de lluita portades al teatre

Un grup de dones migrades i activistes ofereixen una obra al Joventut amb Plàudite Teatre

Llum verda a la vacuna contra la Covid a infants d'entre 5 i 11 anys

Ferran Moraga-Llop, vicepresident de l'Associació Espanyola de Vacunologia, a l'Entrevista de TV de L'H

Pablo Montesinos, vicesecretari de comunicació del PP, ha visitat l'empresa Total Safe de L'H

Durant la trobada ha parlat de diverses qüestions d'actualitat

El Parc de la Serp s'omple de sabates per reivindicar el dia contra la violència masclista

N'hi havia arreu de 1.113, el nombre de dones assassinades des de l'any 2003

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 12. 11. 2021

Visita oficial de Pere Aragonès a L'H: "Ens emplacem al gener per entrar al detall sobre projectes de la ciutat"

L'alcaldessa posa èmfasi en la necessitat d'un nou Hospital General i en la inversió a les escoles del pla d'urgència

La primera visita oficial de Pere Aragonès a L’Hospitalet ha acabat amb una cita al calendari: el mes de gener es convocarà la comissió mixta Ajuntament-Generalitat per entrar en detall sobre les inversions necessàries a la ciutat i posar calendari.

Un dels temes que l’alcaldessa, Núria Marín, ha tractat amb el president de la Generalitat és la necessitat del nou Hospital General. En relació a aquest tema, a la roda de premsa que ha donat per finalitzada la visita, Pere Aragonès ha constatat com una necessitat dota la zona nord de L'Hospitalet d'un hospital de referència i ha deixada oberta la porta a treballar a partir del gener en el marc de la comissió mixta en la concreció i calendari per construir un nou equipament 

Un segon tema que ha destacat l’alcaldessa com a urgent és la necessària inversió en les escoles del pla d’urgència. Núria Marín ha dit que la reforma integral d’aquests centres requereix d'una inversió d’entre 20 a 25 milions d’euros i ha demanat que dins els pressupostos de la Generalitat "comencin a aparèixer" partides per aquests projectes. Aquesta reivindicació, recordem, es va recollir en una moció aprovada per unanimitat en el darrer Ple Municipal. Tot i això, l'annex d'inversions adjunt al projecte de pressupostos de la Generalitat, que s’ha donat a conèixer recentment, no inclou cap partida per a la reforma integral d’aquestes escoles.

Voluntat per consensuar el PDU

El PDU Granvia-Llobregat ha estat un altre tema abordat en la visita institucional. Pere Aragonès ha assegurat que està compromès amb aquest projecte que considera un “espai de futur que obre oportunitats” i a la vegada ha recordat que té un "component mediambiental". “El més positiu en aquests moments és que s’està redactant un nou projecte buscant el màxim el consens per tal d'encaixar el clúster biomèdic en l'entorn del parc agrari”, ha dit.

De la seva banda, Núria Marín ha afirmat que “sí o sí, ens hem d’entendre en aquest projecte que té vocació de país. S’acabarà aprovant”.

Primera visita institucional

Pere Aragonès ha arribat a l’edifici consistorial puntual a les 10.30 del matí. A la porta de l’Ajuntament, fins on s’ha apropat amb el cotxe oficial, l’esperava l’alcaldessa, Núria Marín, i el primer tinent d’alcaldia, Francesc Belver.

Tot seguit, tots tres ha mantingut una reunió a les dependències d’alcaldia que ha durat uns 20 minuts. Abans de finalitzar, els representants dels grups de l’oposició han entrat breument a la reunió.

Un cop finalitzada la conversa, el president ha signat al llibre d’honor de la ciutat i ha saludat la resta de membres de la corporació. En aquesta trobada, els representants de l’oposició han aprofitat per plantejar un seguit de peticions a Pere Aragonès.

Jesús Amadeo Martín, en representació del Ciutadans, li ha demanat que compleixi amb les inversions previstes. Ana González, portaveu de L’H en Comú Podem, li ha lliurat una còpia de la moció aprovada per unanimitat en el ple d'octubre en què es reclama inversió urgent per a les escoles del pla d’urgència. I Sonia Esplugues, portaveu del PP, li ha comunicat de viva veu que espera que el Govern "deixi de costat el procés i es dediqui a posar fil a l’agulla en les problemes reals de Catalunya".

Itinerari per la ciutat

Núria Marín i Pere Aragonès s’han traslladat posteriorment a Can Gotlla, seu del Consorci per a la Reforma de la Granvia, on han comentat sobre maqueta el projecte del PDU Granvia Llobregat i el Clúster Biomèdic de Bellvitge – Sant Joan de Déu.

A continuació, la comitiva s'ha desplaçat al Casal de Gent Gran Ermita-Bellvitge, equipament que han visitat i on el president i l'alcadessa han intercanviat impressions amb els usuaris. Diferents representants veïnals han rebut la comitiva, entre ells, el president Federació d'Associacions d'Associacions de Veïns, Manuel Piñar i Roque Fernández, president de l'Associació de Veïns de Bellvitge.

Finalment, Marín i Aragonès s'han traslladat a la Torre Hesperia, on, des del mirador de la cúpula, l’alcaldessa ha explicat al president han comentat de nou els principals projectes de la ciutat i han atès els mitjans de comunicació.