L'Informatiu - 25-05-2022 Reproduir video

25-05-2022 L'Informatiu - 25-05-2022

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 25-05-2022

  25-05-2022

  Aula L'H 25 maig - 50 anys de l'Hospital Universitari de Bellvitge

 • Video: 25-05-2022

  25-05-2022

  Ple municipal maig 2022 - (3) Mocions L'H en Comú Podem, PP i precs i preguntes

 • Video: 25-05-2022

  25-05-2022

  Ple municipal maig 2022 - (2) Mocions ERC i Ciutadans

 • Video: 25-05-2022

  25-05-2022

  Ple municipal maig 2022 - (1) Dictàmens i mocions conjuntes

 • Video: 25-05-2022

  25-05-2022

  L'Informatiu - 25-05-2022

 • Video: 24-05-2022

  24-05-2022

  Entrevista de L'Informatiu - Quim Solías - Documental Històries de la migració a L'H

 • Video: 24-05-2022

  24-05-2022

  L'Informatiu - 24-05-2022

 • Video: 23/05/2022

  23/05/2022

  Entrevista de L'Informatiu - Felipe Campos, dtor gral AEItaca

 • Video: 23-05-2022

  23-05-2022

  L'Informatiu - 23-05-2022

Hispack i Graphispag presents a Fira Granvia fins al 27 de maig

Mostren el poder del packaging per innovar processos industrials i hàbits de consum

Pas decisiu per fer el nou CUAP i l'ambulatori de Sant Josep

Acord unànime de Ple, que cedirà el solar de Josep Tarradellas a la Generalitat

La plantilla de Rosich exigeix garantia de transport abans de marxar a Terrassa

Fan mobilitzacions de protesta per no estar d'acord amb les condicions que marca l'empresa

L'escola Pau Sans guanya un dels premis Baldiri Reixac pel Tàndem amb el Centre d'Art Tecla Sala

Aquest curs el projecte s'ha centrat en l'exposició "Redonda redonda" d'Alberto Peral

Es presenten les conclusions del procés participatiu del PDU Biopol-Granvia

Està previst allargar-lo en una segona fase per trobar més consens

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 28. 10. 2021

El Ple demana a la Generalitat que inclogui la reforma integral de sis centres educatius en els pressupostos 2022

Són cinc escoles i un institut construïts als 70 que presenten deficiències estructurals

A proposta d’una moció presentada pels grups del PSC i LHECP, el Ple municipal, en la sessió ordinària d’octubre celebrada aquest dimecres, ha aprovat reclamar a la Generalitat que assumeixi definitivament el compromís adquirit amb els centres educatius de la ciutat inclosos dins el Pla d’Urgència que resten per reformar.

La moció aprovada per unanimitat demana que el Govern contempli en els pressupostos del 2022 les partides necessàries per executar les obres i planifiqui un calendari.

Són cinc escoles (Bernat Metge, Busquet i Punset, Frederic Mistral, Joaquim Ruyra, Milagros Consarnau ) i un institut (Rubió i Ors) construïts a la dècada dels 70 que els urgeix una reforma integral.

Segons va explicar la portaveu de LHECP, Ana M. González, “el grau de deteriorament d’aquests centres és important”.

De la seva banda, el tinent d’alcaldia d’Educació, David Quirós, va recordar que “el propi Govern va considerar més àgil i sostenible la reforma integral d’aquests centres en comptes de reconstruir-los”, per tant “ara només demanem que actuï segons els compromisos adquirits i signats des del 2017”.

Aquests centres es van construir als anys 70 pel Ministeri d'Educació juntament amb deu escoles més. Amb el pas dels anys els edificis es van anar malmetent, i es van anar renovant. Finalment, van quedar deu escoles que, pel seu estat, s'havien de reformar íntegrament. Es va invertir en cinc, mentre que la reforma de la resta va quedar aturada per la crisi.

L’alcaldessa Núria Marín va explicar que “aquests centres ara estan més que obsolets. Els seus alumnes necessiten equipaments del segle XIX i no pas del XX. En la passada reunió amb el conseller actual d’Educació van exposar aquesta reivindicació com una prioritat de la ciutat”.

Per part d’ERC, el portaveu Antoni Garcia, va repassar les darreres inversions que la Generalitat ha realitzat en aquests centres educatius per valor de 3 milions d’euros, tot i que es va mostrar a favor de reclamar l’execució de les obres pendents.

La moció reconeix la tasca reivindicativa de CCOO, AFFAC i el Casalet per acompanyar les famílies d’aquests centres en les mobilitzacions que han mantingut al llarg dels darrers anys.

Altres mocions aprovades

A iniciativa d'ERC, s'ha aprovat parcialment la moció que insta el Govern de l'Estat a executar les inversions pendents a tot el sistema ferroviari català per assolir una xarxa de qualitat, complint els terminis del Pla de Rodalies. El text demana a totes les administracions que treballin en la línia dels objectius de desenvolupament sostenible 2030, amb accions per incrementar l'ús del tren en detriment del vehicle privat, i al Govern de la Generalitat que desplegui durant l'any 2022 la TMobilitat. El punt de la moció on es demanava el traspàs de les competències sobre Rodalies a la Generalitat va quedar rebutjat amb els vots en contra del PSC i Cs i l'abstenció de PP.

Cs ha tingut el suport unànime del Ple municipal en la seva proposta per realitzar un estudi sobre el model de gestió dels serveis funeraris municipals per oferir un servei més eficient a la ciutadania de L'Hospitalet així com revisar la tarifa del servei integral bàsic que presta la concessionària.

A proposta de LHECP s'han aprovat també dues mocions. La primera, per unanimitat, insta al Fútbol Club Barcelona a recuperar Can Rigal, Bé Cultural d'Interès Local i inclòs dins el Pla especial de protecció del patrimoni arquitectònic de L'H (PEPPA). La segona, per reclamar la millora de les condicions laborals dels repartidors de plataformes.

Finalment, el Ple ha donat suport a la iniciativa presentada pel PP per l'adhesió de l'Ajuntament a la plataforma electrònica ORVE, que depèn de la Secretaria d'Estat de Funció Pública del Ministeri d'Hisenda i Funció Pública. Es tracta d'un servei d'administració electrònica al núvol, per a la gestió del registre d'entrada/sortida de documents i expedients d'una administració.

Medalles de la Guàrdia Urbana

El Ple municipal va aprovar atorgar les medalles de la Guàrdia Urbana a la col·laboració ciutadana als cossos de seguretat, de protecció civil i de salut per la seva actuació durant la pandèmia. En concret, als col·lectius distingits són: el Cos Mossos d'Esquadra-ABP l'Hospitalet, el Cos Nacional de Policia de l'Hospitalet, l’Exèrcit del Quarter del Bruc, la Guàrdia Civil, Protecció Civil, agents cívics de la Secció Prevenció, Convivència i Civisme, així com a la Unitat de Prevenció i Riscos Laborals de l'Ajuntament, Creu Roja, Servei d'Emergències Mèdiques, Hospital General de l'Hospitalet i Hospital de Bellvitge.

També s'atorgaran aquestes medalles a dos ciutadans a títol individual pel coratge i la valentia demostrats en l'auxili d'altres persones, malgrat els riscos per a la pròpia integritat.

D'altra banda, el Ple ha aprovat de forma provisional una modificació puntual del Pla de millora urbana de l'illa delimitada per l'avinguda del Carrilet, l'avinguda de la Fabregada, el carrer del Cobalt i l'avinguda de Pau Casals de L'Hospitalet. Aquesta modificació té per objecte incorporar l'ús residencial —allotjaments comunitaris i allotjament temporal per a viatgers— entre els usos permesos, sense modificar l'edificabilitat prefixada en l’esmentat Pla aprovat el 2010.

També ha aprovat el text refós del Pla de millora urbana per a la regulació de l'ús hoteler i l'ordenació volumètrica a les parcel·les situades a l'avinguda de la Granvia, 155, i al carrer de Miguel Hernández, 89, en compliment de les indicacions de la Comissió Territorial d'Urbanisme de Barcelona.

La sessió plenària s'ha celebrat de forma presencial al Saló de Plens de l'Ajuntament, si bé s'ha fet a porta tancada, sense públic, en aplicació de les mesures anti-Covid. Pots recuperar la sessió a la carta aquí  o seguir-la dijous nit o divendres en diferents horaris per TV L’Hospitalet.