El Cementiri Municipal amplia horari i serveis com cada any per aquestes dates. Fins al 2 de novembre, festivitat dels Fidels Difunts, el recinte funerari estarà obert de 9 a 18 hores. D’altra banda, el cementiri oferirà a partir de l’any vinent un espai de dol perinatal per facilitar l’acompanyament a les famílies que han perdut un fill durant l’embaràs o després del part.

Les festivitats de Tots Sants i els Fidels Difunts són des de sempre, les dates on els cementiris reben més visitants que recorden als seus familiars traspassats. Com cada any, el Cementiri Municipal ofereix un servei gratuït d’escales per accedir als nínxols situats a més alçada i també s’instal•len dos lavabos portàtils adaptats, que se sumen als ja existents al recinte.

Agents cívic reforcen el servei d’atenció que presta la brigada municipal i la Guàrdia Urbana ha dissenyat un dispositiu especial per regular el trànsit de vehicles als accessos i la vigilància a l’interior del recinte funerari.

Es recomana accedir-hi en transport públic i no fer servir el cotxe privat ja que a prop hi ha les estacions de Can Serra i Florida i les línies de bus M14, L16, L85., LH 1 i LH 2. Els visitants poden consultar a través del web municipal, el plànol del camp sant amb la localització exacta d’una sepultura. L’enllaç és: http://www.l-h.cat/serveisfuneraris/303408_1.aspx?id=1.

I en resposta a una moció aprovada al Ple Municipal, l’any que ve el Cementiri disposarà d’un espai de dol perinatal per facilitar l’acompanyament a les famílies que han perdut un fill durant l’embaràs o després del part.

L’espai estarà ubicat a la via San Daniel i estarà format per elements simbòlics com ara dibuixos de papallones blaves sobre un mur blanc, lapislàtzuli polit en una làmina i un doll d’aigua i bancs i murets ceràmics que limitaran el recinte i el lloc d’estada per facilitar el dol per la mort d’una vida humana perinatal, gestacional o neonatal.

El Cementiri és objecte de reformes de millora des de fa uns anys com ara la millora de l’accessibilitat a les vies i nínxols, el canvi de l’enllumenat i el mobiliari urbà o la substitució de fonts en mal estat. Ara fa un any es va ampliar el servei de columbaris a la via de la Mercè amb 170 espais nous per dipositar-hi les urnes funeràries. El Cementiri compta amb més de 23.000 nínxols, 250 columbaris, 32 tombes i 11 panteons.