Després d’haver arribat a mínims històrics fa set dies, les xifres de la pandèmia pugen a L’Hospitalet i recuperen uns valors similars als de finals de setembre. Un fet, però, que no es pot atribuir a l’aixecament de la gran majoria de les restriccions el passat divendres, ja que es trigarà més dies a saber quins n’han estat els efectes.

Segons les últimes dades publicades per Departament de Saut, corresponents al període entre el 8 i el 14 d’octubre, el número de nous contagis setmanals a la ciutat arriba als 40, i gairebé duplica els de fa set dies.

 

 
!function(e,i,n,s){var t=”InfogramEmbeds”,d=e.getElementsByTagName(“script”)[0];if(window[t]&&window[t].initialized)window[t].process&&window[t].process();else if(!e.getElementById(n)){var o=e.createElement(“script”);o.async=1,o.id=n,o.src=”https://e.infogram.com/js/dist/embed-loader-min.js”,d.parentNode.insertBefore(o,d)}}(document,0,”infogram-async”);

També s’incrementa el doble la velocitat de propagació del virus. Ara l’Rt és de 1’35 punts, i situa la corba de nou en fase de creixement. D’altra banda, el risc de rebot puja lleugerament fins a 32.

 

La situació, però, no es trasllada a l’Hospital de Bellvitge, on el número d’ingressats per Covid continua reduint-se lentament. De fet, baixen en dues les persones ingressades tant a l’UCI com a semicrítics, arribant als 5 pacients en cadascuna de les unitats. Precisament, també són 5 les persones lleus ingressades a planta.

Pel que fa a les vacunacions a la ciutat, continuen avançant molt lentament. El 74,1% dels hospitalencs han rebut la pauta completa, un percentatge similar als que han rebut la primer dosi (76%), mentre que les persones vacunades amb les dues dosis són el 62,7%. Cal destacar, però, l’avenç de les vacunacions amb dosi addicional, que en només una setmana han crescut un 30% i gairebé arriben a les 2.300.