Resum de L'Informatiu 29 de Novembre al 03 de Desembre Reproduir video

04-12-2021 14:30 Resum de L'Informatiu 29 de Novembre al 03 de Desembre

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 04-12-2021

  04-12-2021

  Resum de L'Informatiu 29 de Novembre al 03 de Desembre

 • Video: 03/12/2021

  03/12/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Ana González, portaveu grup municipal L'H En Comú Podem

 • Video: 03-12-2021

  03-12-2021

  L'Informatiu - 03-12-2021

 • Video: 02/12/2021

  02/12/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Adelaida Sarukhan, doctora d'immunologia ISGlobal BCN

 • Video: 02-12-2021

  02-12-2021

  L'Informatiu - 02-12-2021

 • Video: 01-12-2021

  01-12-2021

  Aula L'H 1 desembre - Els treballs de recerca de Batxillerat. Conversem amb la Maria Maturana i el Xavi Pacheco

 • Video: 01-12-2021

  01-12-2021

  Clip Aula L'H - Connexió Frederic Mistral. El nou mural de Garbi

 • Video: 01-12-2021

  01-12-2021

  Clip Aula L'H - D'aula en aula. Visitem la villa vella amb l'escola Frederic

 • Video: 01/12/2021

  01/12/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Sonia Esplugas, portaveu grup municipal del PP

La Fira de la Puríssima inclou amb actuacions d'artistes locals per primera vegada

També ofereix les tradicionals artesanies i productes gastronòmics

L'Hospi vol continuar la seva dinàmica positiva amb una victòria davant el Castelldefels

Els riberencs arriben al matx després de superar a l'Olot i quedar-se a tres punts del líder

L'Hospitalet promou entorns escolars més segurs i saludables

La segona fase del pla d'urbanisme tàctic transformarà 35 carrers

L'Associació SUMEM denuncia les barreres arquitectòniques de L'Hospitalet

En el marc del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 08. 10. 2021

El Tribunal Suprem no admet el recurs de cassació del PDU Granvia

L'H en Comú Podem ho considera una victòria i el Govern municipal recorda que s'està reformulant el pla

El Tribunal Suprem no ha admès el recurs de cassació del PDU Granvia en una decisió que no atura la reforma d’aquest espai de L’Hospitalet. L'H en Comú Podem i primer tinent d'alcalde, Francesc Belver, han valorat la decisió.

El passat més de juliol, el Consorci per a la Reforma de la Gran Via va donar a conèixer l’Avanç del PDU, document que inclou la memòria general del projecte, àmbits d’actuació, objectius i principis generals.

El novembre de 2020 el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va dictar sentència sobre el contenciós administratiu presentat el 2017 pel llavors grup municipal de Canviem L’H (integrat per ICVLH-EUIA-Pirates) declarant nul de ple dret el PDU Granvia Llobregat.

L’alt tribunal va considerar que la seva aprovació el 2017 per part del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat vulnerava la competència de l’ens que havia de fer aquesta aprovació, en aquest cas l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Contra aquesta sentència, l’Ajuntament de L’Hospitalet, la Generalitat de Catalunya i el Consorci de la Gran Via van presentar un recurs de cassació al Tribunal Suprem. Ara, aquest tribunal ha emès veredicte d'Inadmissió a tràmit d’aquest recurs.

Des del govern municipal, defensem aquest recurs de cassació, però al mateix temps han iniciat un procés per reformular el PDU Granvia del 20217. "Si hi ha via jurisdiccional, tenim l'obligació d'esgotar-la" explica el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de L'Hospitalet, Francesc Belver i defensa que s'hagi obert també una via per canviar el PDU Granvia i accelerar la seva posada en marxa. "Per això vam iniciar el procés de reformulació, per no estar a expenses ni a l'espera de la sentència" aclara Belver, "que pot trigar tres o quatre anys".

La passada setmana l’equip de govern va anunciar que està mantenint converses amb agents socials i polítics per concretar el procés participatiu que ha d’acompanyar la redacció, aprovació i desenvolupament del nou PDU Granvia Llobregat. En declaracions als Mitjans de Comunicació de L’Hospitalet, el primer tinent d’alcaldia, Francesc J. Belver, destacava que la tramitació urbanística i aprovació del nou PDU podria estar enllestida durant la tardor del 2022.

Per la seva part, en una roda de premsa a la zona de Cal Trabal, la portaveu del grup municipal de L'Hospitalet En Comú Podem, Ana González, ha celebrat que el Suprem no hagi admés el recurs de cassació. "Això és un pas més endavant, una garrotada judicial per frenar definitivament aquest projecte" explica González. "Considerem aquesta decisió una victòria dels moviments socials i polítics que estem defensant els espai naturals i Cal Trabal".

A la roda de premsa també han assistit els diputats al Parlament de Catalunya En Comú Podem, David Cid i Lucas Ferro. Ana González també ha fet esment d'aquest procés de reformulació i han dit que fins que l'equip de govern no els lliuri "negre sobre blanc" un nou PDU no ho valoraran. Però per negociar posen Cal Trabal entre les seves línies vermelles. 

A la sessió del Ple Municipal del mes de juny es va aprovar per unanimitat una moció per promoure aquest procés participatiu i una taula de treball on participin grups polítics, entitats veïnals, ecologistes, ciutadanes i agents socials i econòmics amb l'objectiu de consensuar un nou PDU Granvia amb criteris ambientals, socials i de sostenibilitat. 

Reacció del PP

Des del PP de L'Hospitalet s'ha emès un comunicat on es valora que la decisió del Suprem posa en evidència que el PDU "és un exemple més de com no s'han de fer les polítiques urbanístiques a l'Hospitalet". Sonia Esplugas, portaveu de Grup Municipal popular, considera que "el PDU Granvia, és un projecte que va néixer sense consens, ignorant procediments i competències"