L'Informatiu - 20-10-2021 Reproduir video

20-10-2021 L'Informatiu - 20-10-2021

Destaquem Tots els vídeos

  • Video: 20-10-2021

    20-10-2021

    Aula L'H 20 d'octubre - El programa STEAM als instituts Bisbe Berenguer i Can Vilumara

  • Video: 20-10-2021

    20-10-2021

    L'Informatiu - 20-10-2021

  • Video: 19-10-2021

    19-10-2021

    L'Informatiu - 19-10-2021

  • Video: 18/10/2021

    18/10/2021

    Entrevista de L'Informatiu - Aránzazu García, pta de la Feceal'H

  • Video: 18-10-2021

    18-10-2021

    L'Informatiu - 18-10-2021

  • Video: 16-10-2021

    16-10-2021

    Resum de L'Informatiu del 11 al 15 d'Octubre

  • Video: 15/10/2021

    15/10/2021

    Entrevista de L'Informatiu - Susana Jiménez, investigadora IDIBELL

  • Video: 15-10-2021

    15-10-2021

    L'Informatiu - 15-10-2021

  • Video: 14-11-2021

    14-11-2021

    Entrevista de L'Informatiu - Liliana Reyes, coordinadora CCOO de L'H

L'Ajuntament assumirà la reparació dels espais exteriors de l'escola Prat de la Manta

Ja fa més d'un any que van començar a caure rajoles de la façana del centre escolar

María Caso, exemple de com l'educació pot transformar la societat

La jove ha estat la ponent de la lliçó inaugural del curs

El Barcelona Beer Festival torna a La Farga

El 17, 18 i 19 de desembre de 2021

Els poliesportius municipals ofereixen la matrícula i un mes gratuït als exabonats

Per tal de fomentar la pràctica esportiva com a hàbit saludable

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 06. 10. 2021

La Suculenta, menjador comunitari de cuina popular i ecològica

Als casals i centres cívics gestionats per la Generalitat a la ciutat

El 90% dels productes que utilitzen per cuinar a “La Suculenta”, procedeixen del Parc Agrari del Baix Llobregat de l’Associació Keras Buti, impulsora d’aquest projecte. Aquesta cooperativa treballa la cuina ecològica amb menús equilibrats a preus populars 

La Suculenta és un projecte de menjador comunitari dins dels casals i centres cívics gestionats per la Generalitat als barris de Bellvitge i el Centre. Aquesta cooperativa que va començar a treballar just abans de la pandèmia va haver de tancar molt de temps durant el confinament i després van tornar a obrir amb més ganes i empenta. Natalia Ramírez, cuinera de La Suculenta, ha explicat que “al mes de maig vam decidir tornar i activar les xarxes per donar-nos a conèixer entre el veïnat i mostrar la nostra cuina i els productes que posem a taula”.

La Suculenta treballa la cuina popular i ecològica. Els seus productes provenen del Parc Agrari, de l’associació Keras Buti, impulsora d’aquest projecte. Una terra que també treballen des de l’associació payo-gitana Lacho Bajo Calí, vinculada al poble gitano dels barris de Bellvitge i Gornal, tradicionalment molt vinculada aquesta zona.

Natalia Ramírez, ha assenyalat que “aquest és un projecte basat en productes de proximitat, agroecològics i a preus populars. La finalitat d’aquesta iniciativa és oferir un menú que pugui ser assequible per tothom, però a més que sigui de qualitat. Els nostres productes venen del Parc Agrari, d’un pagès que forma part de la nostra cooperativa. Un altre dels pilars del nostre projecte és la incorporació laboral de persones de col•lectius i comunitats més vulnerables”.

El projecte de La Suculenta treballa en col•laboració amb l’associació Keras Buti, que significa “fem coses” en caló, una entitat impulsada des de l’associació Lacho Baji Cali, formada majoritàriament per dones gitanes del Gornal. Natalia Ramírez, ha assenyalat que “amb aquest projecte volem unir les dues coses que més ens agraden: treballar conjuntament amb altres entitats, impulsar una economia alternativa digna i oferir un menú tant pels usuaris dels casals com per qualsevol veí de la ciutat, sempre basats en aliments ecològics, i a preus populars que siguin assequibles per tothom”.

La Suculenta ofereix també menjar per emportar. El preu del menú pels usuaris del casal és de 5,70 i 7 euros per a la resta.