El sindicat CGT de l’Hospital de Bellvitge ha denunciat que des del mes de juliol han detectat un increment de pacients que provenen de la zona nord de la ciutat, quan el seu Hospital de referència és el Moises Broggi, de Sant Joan Despí. Aquest increment ha provocat que les urgències s’omplint més del que és habitual.

Aprofitant que avui s’han reprès les concentracions de protesta per una Sanitat pública de qualitat davant de l’HUB, per part de Rebel.lió Bellvitge i Marea Pensionista. La CGT  ha assegurat que se s’estan derivant pacients de la zona nord a aquest centre hospitalari i la direcció del Hospital no ha informat d’aquest canvi. Aquest increment de pacients està omplint les urgències més del que és habitual.

Maribel Ramírez, delegada de la CGT de l’Hospital de Bellvitge, ha criticat que l’hospital no hagi informat a la junta de personal de cap canvi, i ha assegurat que “la derivació d’aquests pacients de la zona nord ha fet que les urgències es col.lapsin en molts moments”. Des del sindicat CGT volen saber si aquesta mesura és provisional o si serà definitiva. En cas que es consolidés “caldria un reforç de personal per poder assumir els pacients que provenen de la zona nord de la ciutat”.

D’altra banda Rebel.lió Bellvitge, han tornat a reivindicar la construcció del nou Hospital General de L’Hospitalet, un projecte que fa anys que està previst iniciar-se i que segueix sense data. Miguel Mansergas, de Rebel.lió Bellvitge, ha assenyalat que “és un projecte que ens van prometre els diferents governs que han passat durant aquests anys per la Generalitat i que segueix sense fer-se realitat”.

Dimecres 22 de setembre, Rebell.lio Bellvitge tornarà a les portes de l’Hospital de Bellvitge per reivindicar una sanitat pública de qualitat i reclamar l’atenció presencial als CAPS de la ciutat.